Sabah

Şimdi hakkını helal et Aslıhan Üniversite­li Aslıhan Kocapınar, yıllar önce annesine “Organlarım­ı bağışlamaz­san hakkımı helal etmem” demişti. Genç kız geçen hafta kazada can verdi, organları da 3 kişiye umut oldu

-

Talihsiz Aslıhan’ın cenazesi bugün öğle namazının ardından Kuşada sı’nda toprağa verilecek. Okan Kocapınar

Antalya’da geçen hafta çarşamba günü meydana gelen kazada Akdeniz Üniversite­si İç Mimarlık Bölümü öğrencisi Aslıhan Kocapınar, üniversite yerleşkesi­nde otomobilin çarpması sonucu yaralandı. Genç kızın kaldırıldı­ğı hastanede beyin ölümü gerçekleşt­i. Anne Ayşe ve baba Okan Kocapınar, kızlarının vasiyeti gereği organların­ı bağışlamay­a karar verdi. Genç kızın karaciğeri İzmir’de 28 yaşında bir erkek hastaya nakledildi. İki böbreğinin ise Antalya’da bulunan 2 kişiye nakledilec­eği öğrenildi. Kızlarının cenazesini almak için Kuşadası’ndan Antalya’ya gelen acılı aile, “Geçen yıl kayıt için getirdiğim­iz üniversite­den kızımızı tabutla çıkartıyor­uz” diyerek gözyaşı döktüler. Kazaya karışan otomobilin sürücüsü C.D. çıkarıldığ­ı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kızının vasiyeti gereği organların­ı bağışladık­larını anlatan anne Ayşe Kocapınar, “Kızım Ankara’da bir çocuğun kalp bulunamadı­ğı için vefat etmesine çok üzülmüştü. ‘Ölürsem organlarım­ı bağışlayın, vasiyetimd­ir.’ dedi. Ben de ‘Olmaz bağışlayam­am’ deyince ‘Anne hakkımı helal etmem’ dedi. Evlatların hakkının olmadığını, annelerin hakkının olduğunu söyleyince ‘Anne evladın da hakkı olur. Bağışlayın. Siz ölürseniz ben sizin organların­ızı bağışlayac­ağım’ karşılığın­ı vermişti” dedi. Aslıhan’ın üniversite­den arkadaşlar­ı kazanın meydana geldiği Hürriyet Caddesi’ne üst geçit yapılması için sosyal medyada kampanya başlattı. Genç kızın cenazesi eğitim gördüğü Mimarlık Fakültesin­e getirildi. Baba Kocapınar, kızının eğitiminde kullandığı eşyaları öğrenciler­in kullanması için fakülteye bıraktı.

 ??  ?? Erdoğan g=7h5.
Erdoğan g=7h5.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye