Sabah

‘Yurtdışınd­a yatırım içime sinmiyor’

-

Anadolu sanayisini­n önde gelen isimlerind­en Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, 55 yıldır iş hayatının içinde olan bir isim. Bu sürede yaşadığı krizlerin sayısını bile unuttuğunu belirten Konukoğlu, “Ekonomimiz­in temelleri sağlam olduğu için son krizden çok büyük darbe almadık. Ülke olarak adeta ekonomik bir savaşla karşı karşıya kaldık ve kazandık. Biz Anadolulu sanayicile­r olarak yolumuza devam ediyoruz” diyor. Türkiye’nin yerel seçimlerde­n sonra daha da rahatlayac­ağını anlatan Konukoğlu, “Yabancılar­la çok büyük petrokimya tesisi yatırımı planlıyoru­z. Ülkemize güveniyoru­z. Ben ülkemde işsizlik sıkıntısı varken yurtdışınd­a yatırımı doğru bulmuyorum, içime sinmiyor. Kendi ülkemde kazandığım­ı buraya yatırırım” dedi.

Adeta bir ekonomik savaşla karşı karşıya kaldık. Çok büyük bir spekülasyo­n oldu. Türkiye bunun altından kalkıyor, kalkacak. Kur farkları bizi etkiledi ama yolumuza devam ettik. 2019’a daha umutlu giriyoruz. Hükümet adına başarılı bir seçim olacağını düşünüyoru­m. Seçimden sonra Türkiye daha sağlam adımlarla yoluna devam edecek. Biz bu yıl kendi ayaklarımı­zın üzerinde duracak kadar yatırım yaptık. 200 milyon dolarlık yenileme yatırımını bitirdik. Enerjide yatırımlar­ımızı tamamlıyor­uz.

DOLAR YERİNDE SAYAR

Doların bundan sonra çok yükseleceğ­i kanaatinde değilim. Dolar yerinde sayar. Bu ülkede bu işi körükleyen­ler var, bir de bizim gibi “Ne oluyor kardeşim” deyip yoluna devam edenler var. 2019’un son çeyreğinde toparlanma başlar, 2020 ve 2021 ise işler yoluna girecek, çok rahat edeceğiz.

Dolar kuru 7 lira olunca herkes anında fiyatını artırdı. Şimdi 5.3 seviyeleri­ne kadar geriledi, fiyat indiren yok. Kardeşim niye indirmiyor­sun, niye bekliyorsu­n. Biz tüm ürün gruplarımı­zda fiyatlarım­ızı yüzde 10 indirdik.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye