Sabah

Halkı hangi hekimlere emanet edeceksini­z?

-

Andımız tartışması... “&umhur İttifakı”nda yarılma...

10 Kasım’da ateş olmayan yerlerden duman çıkartmala­r...

Kemalistan­tiKemalist kavgasına kapı açmak için alıştırma egzersizle­ri... Derken...

Bir baktık ki, “Hepimiz Gezi’deydik” patırtısın­a gelmişiz.

Hani öyle ki, milletin umurunda olsalar, yeniden bir numaralı gündem yapacaklar.

Oysa epeydir “gezmeler”deydiler.

Bütün bunların esas gündemimiz­i; yani Türkiye’nin uluslarara­sı platformla­rda bağımsızlı­k arayışı sırasında muhtaç olduğumuz milli bütünlük duygumuzu bozmak için devreye sokulduğun­u yazıp duruyorum.

Millet zaten farkında!

Ama itiraf etmek zorundayız ki...

Art arda gelen yapay gün demler bir yandan da FETÖ gerçeğinin sıcak yüzünü göl geliyor. gerekiyor.

Peki uyanıklar mı? Öyle olsalar, sağlıkla ilgili torba yasanın içine daha önce ihraç edil miş hekimlerin özel hastaneler de çalışmasın­a izin veren madde yi nasıl gönül rahatlığıy­la koyup onaylarlar?

★★★ FETÖ’nün alave re dalavereyl­e ne çok hekim mezun ettiğini bilmeyen yok. 15 Temmuz gecesi acile gelen yaralılara “hiç askere karşı çıkılır mı?” diye bağıran; “seni kim sokağa çağırdıysa o kurtarsın” deyip sedyede bırakan hekimler gördük. Hipokrat yemini mi demiştiniz? Geçiniz...

Hemen pısıp takiyeye başvuranla­rın da o canavarlar­dan farklı oldukların­ı düşünüyor musunuz? Lafı uzatmadan net söyleyeyim...

Meclis yanlış yapmıştır.

Yasa yürürlüğe girmeme lidir.

Daha önce FETÖ veya PKK bağlantıla­rından şüphelenil­ip ihraç edilenleri­n mesleğe böyle kolayca geri dönmeleri kabul edilemez.

Üstelik bu durum hastaların sağlık sektörüne şüpheci yaklaşımla­rına yeni bir gerekçe daha ekleyecek ve yeni sorunlar doğuracakt­ır.

★★★ İşin içinde bir hinlik düşünmek saflık olur. Hem de nasıl var! Sosyal medyada en koyu Kemalist görüntüsü taşıyan hesaplara baktığınız­da altından Fetö’cülerin çıktığını görüyorsun­uz.

HDP’den daha HDP’li hesaplar; hatta “Turan devrimi” bekleyen hesaplar... Hepsinin arkasında bunlar. Böyle bir ortamda Meclisteki­lerin kamuoyunda­n iki kat daha uyanık olmaları KaVmet EaEaRJOX#VaEaK FRm tU 606 HA60E7 \a] ’\e J|ndeU

7L 0H IaFeERRN FRm KaVmetEaEa­RJOX VaEaK

olmadığını

 ??  ?? Haşmet BABAOĞLU
Haşmet BABAOĞLU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye