Sabah

Yok böyle bir cinayet!

-

Gazeteci Cemil Kaşıkçı’nın İstanbul’daki SUUDI KONSOLOSLU­ğU’na girip orta dan KAYBOLMASı­NıN üzerinden tam 1.5 ay geçti.

Türk devletinin, basının cinayet le ilgili ortaya çıkartıp dünyayla PAY LAşMADığı DELIL, KAMERA VE SES KAYDı kal madı. Suudi yet kililer de “kaza” gibi tanımlar bul salar da CINAYETIN IşLENDIğIN­I KABUL ediyorlar.

Ancak tüm dün yanın yakından ilgi lendiği, devlet baş kanlarının bizzat takip ettiği olaya dair hâlâ net bir açıklama yapılmış değil.

Kimse çıkıp “KAşıKçı’Yı şU YA DA şUNLAR şU NEDENLE öLDüRTTü” netli ğinde bir izah yapmıyor.

Aksine, sanki mevzu AYDıNLATıL­DıK çA, üzerinde konuşulduk­ça KARARıYOR. Bir muammaya dönüşüyor.

★★★

Örneğin dün de WASHINGTON POST, Kaşıkçı’nın, evlenmek için belge almaya gitti konsoloslu­kta öldürülme den BIRKAç AY öNCE zaten MıSıRLı BIR KADıNLA (1) EVLENDIğIN­I yazdı. Gazete haberini fotoğrafla­r ve iddiaya konu olan şahitlerin beyanatlar­ıyla da destekliyo­rdu.

Buyur buradan yak! Kaşıkçı’nın, konsoloslu­k binası na girerken kapıda bıraktığı Türk sev gilisi HATICE CENGIZ ise (2) bu evli likten haberi olmadığını söylüyor. Bu iddiaların­ın manipülasy­on olduğunu öne sürüyor... Kimileri de asıl, HATICE CENGIZ’IN KAşıKçı ile çekilmiş sel fie’lerinin FOTOMONTAJ olduğunu...

Elbette bu son delil, Kaşıkçı’nın istihbarat­ta “BAL TUZAğı” denilen ve kadınların kullanıldı­ğı yöntemle kon solosluğa çekildiği iddiaların­ı yeniden alevlendir­di.

Kaşıkçı’nın SUUDI KARıSıNıN (3) da Ciddi’de öldürüldüğ­ü haberini geçen bölge basını, bakalım BAşKA KADıNLA RıN isimlerine de ulaşabilec­ek mi?

★★★

ABD Başkanı Donald TRUMP ise, dün cinayet anına dair Türkiye’nin ulaştığı ses kayıtların­ı DINLEMEYE GEREK BILE DUYMADığıN­ı söylüyordu:

“Bu çOK VAHşI, çok kirli ve iğrenç ti. Dinlemeden de kayıtlarda olan HER şEYI BILIYORUM.”

İnsan bu tabloya baktıkça “iyi ki her şeyi biliyoruz yoksa halimiz nice olur du” demekten kendini alamıyor.

Öyle ya, düşünseniz­e, dünya da HER SANIYE BIRISI CINAYETE kur ban gidiyor. Hepsi hakkında Kaşıkçı vakası kadar bilgiye ve kanaate sahip olsaydık, demek ki TEK BIR KATIL BILE bugün içeride olmayacakt­ı.

Buna da şükür mü demeliyiz?

PHOLK aOWLQRN#VaEaK FRP WU 6M6 MA \a] ·\H J|QdHU )aNVTL MH

 ??  ?? MHOLK ALTIN2K
MHOLK ALTIN2K

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye