Sabah

Kumpas kayıtların­ı yok ettiler

Ergenekon davasında görev yapan 8 eski hâkim ve 2 savcı FETÖ üyeliği suçundan yargılanma­ya başladı. Ergenekon sanıkların­ın avukatı Hüseyin Ersöz, 5 sayfalık dilekçe ile davaya müdahil oldu

-

007-2014 arasında Ergenekon davasına bakan eski hakimler Hasan Hüseyin Özese, Hüsnü Çalmuk, Sedat Sami Haşıloğlu, Ercan Fırat, Fatih Mehmet Uslu,

Nihat Topal ile eski savcılar Mehmet Ali Pekgüzel ve Mehmet Murat Dalkuş’un 16 Kasım’da ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 8. Ceza Dairesi’nde yargılanma­ya başlandı. FETÖ üyeliği suçundan yerel mahkemeler­de ayrıca yargılanan bu eski hakim ve savcılar, Yargıtay’daki davada “Kişiyi hürriyetin­den yoksun kılma, görevi kötüye kullanma, suç uydurma, resmi belgede sahtecilik, suç delillerin­i yok etmek” ile suçlanıyor­du. Ergenekon ve Balyoz davalarınd­a 50’den fazla sanığın avukatlığı­nı yapan Hüseyin Ersöz, eski Ergenekon hakimlerin­in yargılandı­ğı davaya müdahil olmak için 5 sayfalık bir dilekçe verdi. Ersöz, şikayet dilekçesin­de özetle FETÖ’cü hakim ve savcılar tarafından mağdur edildikler­ini belirtti.

Dilekçede, şu an FETÖ ve kumpastan yargılanan hakim ve savcıların 15 Temmuz darbe girişimind­en sonra meslekten atıldıklar­ı, Ergenekon soruşturma­larını yürüten savcılarda­n Zekeriya Öz ve Fikret Seçen gibi bazılarını­n yurtdışına kaçtığı anımsatıld­ı. İşadamı Kuddusi Okkır gibi asılsız ithamlarla tutuklanan bazı kişilerin Ergenekon davası sürecinde hayatını kaybettiği, bazılarını­n ailesi, mesai arkadaşlar­ı ve sosyal çevresi tarafından dışlandığı, “erken emekli” olmak zorunda kaldığı, bir kısmının psikolojik sorunlar yaşamaları Sedat Sami Haşıloğlu Hüseyin Ersöz Hüsnü Çalmuk Hasan Hüseyin Özese sebebiyle “uyum bozukluğu” teşhisiyle meslekten atıldığı anlatıldı.

Ergenekon davası sürecinde adil yargılanma hakkı ve savunma hakkının ihlal eden hakimlerin, görev yaptıkları dönemin özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi 2014’te kapatılmas­ına rağmen, yetkisiz şekilde işlerine devam ettiği belirtildi. Dilekçede ayrıca “Sanık eski hakim Hüsnü Çalmuk tarafından suç delillerin­i gizlemek amacıyla, Silivri’de bulunan yazı işleri müdürlüğün­deki bilgisayar­lardaki kayıtlar geri döndürülem­eyecek şekilde özel bir program kullanılma­k suretiyle silinmişti­r” denildi. Ergenekon davasının 6 eski hakimi ve 2 eski savcısının yargılandı­ğı davanın bir sonraki duruşması 21 Kasım’da yapılacak.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Hilkl KAPLAN
Hilkl KAPLAN
 ??  ?? Fatih ULAŞ
Fatih ULAŞ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye