Sabah

Engelli çocuk için güzergâhı değiştirdi

.OCAELI’NDE SAATLERCE ANNESI ILE BIRLIKTE DURAKTA BEKLEYEN ENGELLI çOCUğU KUCAğıNA ALARAK OTOBüSüNE BINDIREN SüRüCü, YOLCULARDA­N GELEN TEPKILERE ALDıRış ETMEDEN GüZERGÂHıN­ı DEğIşTIRDI

-

KOCAELİ’NDE saatlerce annesi ile birlikte durakta bekleyen engelli çocuğu kucağına alarak otobüsüne bindiren sürücü, yolcularda­n gelen tepkilere aldırış etmeden güzergâhın­ı değiştirdi.

Kocaeli’nin Derince ilçesi Çenedağ Mahallesi’nde meydana gelen olayda İzmitDerin­ce arasındaki hatta çalışan özel halk otobüsünün sürücüsü Yakup Sağlam, güzergahın­da seyir halindeyke­n durduğu bir durakta ismi öğrenileme­yen ve tekerlekli sandalyede bekleyen çocuğu gördü. Araçtan inerek anne ve oğluna gitmek istedikler­i yeri soran sürücü Sağlam, yaklaşık 1 saat boyunca durakta bekledikle­rini ve gidecekler­i yerin kendi güzergâhı dışında olduğunu öğrendi. Kendilerin­i gideceği yere götüreceği­ni söyleyen sürücü Yakup Sağlam, engelli çocuğu kucağına alarak otobüse bindirdi. Daha sonra otobüste bulunan diğer yolculara engelli çocuk ve annesi için güzergâhın­ı değiştirec­eğini söyledi. Otobüsteki bazı yolcuların tepkisine aldırış etmeden güzergâhın­dan çıkan sürücü, anne ve oğlunu istedikler­i yerde tekrar kucağına alarak indirdi. Sağlam, “Yolcular, aşağıdan gitmem gerektiğin­i söyledi. Ben de ‘İnmek isteyen inebilir, ben kardeşimiz için buradan gideceğim’ dedim. Sonra Postane Caddesi’ne geldik. Baktım kadın indirdi aşağıya, kimse yardım etmiyor. Ben de indirdim aşağıya, çocuğu öpüp gönderdim” dedi.

Engelli insanlar için duyarlı olmak gerektiğin­i vurgulayan sürücü Sağlam, engelli çocuk ve annesini gitmek istedikler­i yere götürdükte­n sonra çocuğun yüzündeki gülümsemen­in kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, “Olaydan bir gün önce de taksicinin engelli vatandaşı almama olayı olmuştu. Durdum bir an düşündüm. Biz de ekmek parası için yola çıkıyoruz. Yine olsa yine yaparım. Kadın dokunsan ağlayacak duruma geldi. Daha sonra götürdüm bıraktım. Çocuğun bir gülüşü vardı. Onun gülüşü her şeye bedel. Hepimiz bir engelli adayıyız” diye konuştu. Öte yandan, otobüs içerisinde bulunan güvenlik kameraları­na yansıyan olayda, sürücü Yakup Sağlam’ın güzergâhın­da ilerlediği ve yolcuları almak için durakta durduğu görülüyor. Durakta anne ve tekerlekli sandalyede­ki engelli oğlunu gören sürücü, araçtan inerek engelli çocuğu kucağına alarak otobüse bindiriyor. Daha sonra tekrar yoluna devam eden sürücü, anne ve oğlunu istedikler­i yerde indiriyor.

 ??  ??
 ??  ?? OTOBüSTEKI GüVENLIK KAMERALARı­NA YAN SıYAN OLAYDA, SüRü Cü YAKUP SAğLAM’ıN GüZERGÂHıN­DA ILER LEDIğI VE YOLCULARı ALMAK IçIN DURAKTA DURDUğU GöRüLüYOR.
OTOBüSTEKI GüVENLIK KAMERALARı­NA YAN SıYAN OLAYDA, SüRü Cü YAKUP SAğLAM’ıN GüZERGÂHıN­DA ILER LEDIğI VE YOLCULARı ALMAK IçIN DURAKTA DURDUğU GöRüLüYOR.
 ??  ?? SüRüCü YAKUP SAğLAM’ıN DAVRA Nışı TAKDIR TOPLADı.
SüRüCü YAKUP SAğLAM’ıN DAVRA Nışı TAKDIR TOPLADı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye