Sabah

‘İlham kaynağım o kalem oldu’

- Ceyda KARAASLAN/SA%A+

AHMET Mutluer, CERN’e kabul edilen ilk tıp öğrencisi oldu. Dönemin Başbakanı Erdoğan’ın 11 yıl önce hediye ettiği imzalı dolmakalem­i saklayan Mutluer, “İlham kaynağım” diyor.

Serdar Mutluer 25 yaşında bir tıp öğrencisi. Azerbaycan göçmeni, Karslı, orta halli bir ailenin tek çocuğu. 11 yıl önce dönemin liselere giriş sınavı olan Ortaöğreti­m Kurumlar Sınavı’nda (OKS) Türkiye 475’incisi oldu. Dönemin başbakanı, Başkan Recep Tayyip Erdoğan kendisine imzalı bir dolmakalem hediye etti. Mutluer o kalemi hediye olarak kabul etmenin gururuyla lisedeyken bilim olimpiyatl­arında birçok madalya aldı. Bezmialem Üniversite­si Tıp Fakültesi’ni dereceyle kazandı. 2016’da henüz 23 yaşındayke­n Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN’e kabul edilen ilk tıp öğrencisi oldu. Mutluer şu anda Bezmialem Üniversite­si’nin anlaşması kapsamında dünyanın en iyi tıp fakültesi olarak bilinen Johns Hopkins Üniversite­si’nde nöroloji ve yapay zeka alanlarınd­a çığır açacak projeler geliştiriy­or. Kanser tedavisind­e umut olan proton terapi üzerinde çalışıyor.

SABAH’a konuşan Mutluer “O kalem 11 yıldır bu ülke adına çalışmanın, değer üretmenin ne kadar önemli olduğunun, kıymet gördüğümün nişanesidi­r benim için” dedi.

Mutluer Cern’e giriş öyküsünü “Bir etkinlik için Türkiye’ye gelen CERN Teknoloji Transfer Ofisi grup lideri Giovanni Anelli ile görüştüm. Merkezdeki herkesin mühendisli­k kökenli olduğunu ancak yaptıkları­mdan çok etkilendiğ­ini söyledi. 2 hafta sonra CERN’e kabul edildim” sözleriyle anlattı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye