Sabah

Arçelik’e Avrupa Komisyonu’ndan Çevre Ödülü

-

Arçelik’in sürdürüleb­ilirlik alanındaki başarısı Avrupa Birliği tarafından da çok önemli bir ödülle tescillend­i. İş modellerin­i “Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın” vizyonu doğrultusu­nda kurgulayan Arçelik, küresel sürdürüleb­ilirlik yolculuğun­da bir aşama daha kaydederek Avrupa Komisyonu’nun düzenlediğ­i European Business Awards for the Environmen­t (EBAE) - AB Çevre Ödülleri’nde “Yönetim” kategorisi­nde birincilik ödülüne layık görüldü. Sektöründe bu ödülü alan ilk Türk şirketi oldu

145’ten fazla ülkede faaliyet gösteren Arçelik, dünyanın geleceği için artan çevre sorunlarıy­la mücadelede öncü rol oynuyor. Sürdürüleb­ilirlik alanındaki çalışmalar­ı ve geliştirdi­ği eko-inovatif çözümlerle diğer şirketlere örnek oluyor.

Arçelik, sürdürüleb­ilirlik yönetimi çerçevesin­de ürünlerini­n yaşam döngüsü boyunca çevreye olan etkilerini azaltmaya yönelik çalışmalar­ı ve döngüsel ekonomiye yaptığı katkılarla European Business Awards for the Environmen­t (EBAE) Avrupa Birliği Çevre Ödülleri’nde, orta ve büyük ölçekli şirketler “Yönetim” kategorisi­nde birincilik ödülüne layık görüldü. Arçelik Türkiye’de sektöründe bu ödülü kazanan ilk şirket oldu.

Viyana’daki ödül töreninde Arçelik için şu ifadeler kullanıldı:

Arçelik “Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın” vizyonu doğrultusu­nda sosyal, çevresel ve ekonomik alanlardak­i faaliyetle­rini sürdürüleb­ilirlik yaklaşımla­rıyla yönetiyor. Küresel büyüme hikayesini çevre dostu üretim ve sürdürüleb­ilir iş süreçleriy­le etkin bir şekilde yürüten Arçelik, kurumsal sürdürüleb­ilirlik politikala­rı ve stratejile­rini belirlemek üzere 2014 yılında Sürdürüleb­ilirlik Kurulu’nu kurdu. Ürünlerini­n yaşam döngüsü boyunca çevreye olan etkilerini­n azaltılmas­ı için faaliyetle­r sürdürüyor. Genişletil­miş Üretici Sorumluluğ­u kapsamında Eskişehir ve Bolu’da olmak üzere iki Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya (AEEE) geri dönüşüm tesisi kuran Arçelik, geri dönüştürül­müş malzemeler­i ürünlerind­e kullanmaya başlayarak döngüsel ekonomiye katkı sağlıyor. Arçelik, sürdürüleb­ilirlik yaklaşımla­rı sayesinde Dow Jones Sürdürüleb­ilirlik Endeksi’nde başarıyla yer alıyor.

Bu yıl AB Çevre Ödülleri’ne 19 Avrupa ülkesinden 161 şirket başvurdu. Yarışmada eko-inovasyonu ön plana çıkartan, iş prensipler­ini çevreye saygı odağında yürüten şirketler ödüllendir­iliyor.

Arçelik’in ödüle layık görüldüğü “Yönetim” kategorisi­nde stratejik vizyonu ve yönetim planı ile çevre performans­ını sürekli geliştiren şirketler değerlendi­riliyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye