Sabah

Tercih mi zaruret mi?

-

Cumhur İttifakı’nın yara almasının müstevlile­ri, bölücüleri, bozguncu ları, “Bahçeli’ye güvenileme­z” diye rek ittifaka karşı çıkan fırıldakla­rı ve dahi FETÖ’cüleri sevindirdi­ği muhakkak. Bence erken sevinmesin­ler. Çünkü bu ittifak arazide kuruldu, (roWa değişmedik­çe) kolayından yıkılmaz...

Böyle demiştim, 24 Ekim tarihli yazım da.Başkan Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Cumhur İttifakı’nı masaya yatır ma kararı, erken sevinen “kaos ittifakını­n” uyku larını kaçırmaya yetti.

Oysa son günlerde işleri tıkırında gidiyordu.

Her şeyden evvel, malum “Andımız” tartış ması ardından Cumhur İttifakı “yara” almıştı.

Gündem de “kaos ittifakını­n” istediği şekilde oluşturulm­aya başlanmışt­ı.

O frankofil meczup kadının insan ların acılarıyla dalga geçme küstahlığı­n dan Atatürk heykelleri­ne yapılan provoka tif saldırılar­a, “Andımız”dan Türkçe ezan tartışmala­rına kadar her şey bunun ifade siydi.

Zaten bu “gündem” olmasa... Kılıçdaroğ­lu’nun CHP’si bir yan dan “Atatürkçül­üğü” kimseye bırakmaz ken, bir yandan da Atatürkçül­ere “it sürüleri” diyenlerle bu kadar rahat ittifak görüşmeler­i yapamazdı.

Önümüzdeki yerel seçimlerde AK Parti’yi oy kaybına uğratmak, “kaos ittifa kının” yegâne hedefi.

Bu arada, MHP de oy kaybına uğrar sa, çifte bayram yapacaklar­ı muhakkak. Başarırlar­sa...

“Sistem değişikliğ­i halktan güvenoyu almadı” tezviriyle erken seçimi zorlayacak lar, gerekirse sokakları harekete geçirmeye çalışacakl­ardır.

Yıllar yılı zehirledik­leri sosyolojil­eri buna aşeriyor zaten.

Sırf “Adam kazandı” diyerek yenilgi yi kabul ettiği, sokaklara çıkmaya çağırma dığı için Muharrem İnce’ye siyasi şizof renlerin neler yaptıkları­nı biliyorsun­uz...

Söylemeye dilim varmıyor ama söyle mesem de olmaz:

Bu yolun sonu maalesef iç savaştır!.. Türkiye’yi binlerce TIR silah verdik leri terör örgütüyle güneyden ve doğu Akdeniz’den kuşatan müstevlile­rin beklen tisi de budur.

Sayın Bahçeli’nin geçen günkü konuşmasın­daki şu ifadeye dikkat iste rim: “ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde terör örgütleriy­le aynı kareye girme si skandalın ötesinde NATO mükte sebatına terstir (...) Türkiye terörle mücadelesi­ni haysiyetle sürdürdükç­e sözde müttefikle­re bir haller olmak ta, rahatsızlı­k sökün etmektedir...”

Sözde müttefikle­rin rahatsızlı­kları nı gidermek için “kaos ittifakına” yatırım yaptıkları­nı da bilmeyen yok.

AKP’li fırıldakla­r da buna dahil dir. (Olmadık kanallarda olmadık insan lar neden ve nasıl yan yana geliyor sanı yorsunuz?)

Uzun lafın kısası, Cumhur İttifakı bir tercih değil, milli bir zarurettir.

Başkan Erdoğan ve Bahçeli’nin feraseti “bozguncula­ra” ve “kaos ittifakı na” geçit vermeyecek­tir.

Evet, mezkûr ittifak arazide “ölümüne” kuruldu.

Şu belediyeyi ben aldım sen aldın; meclis üyesi o oldu bu oldu gibi küçük hesaplar için değil, Türkiye’nin bekası için.

“Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım / Hangi çılgın bana zincir vura cakmış? Şaşarım” diyenlerin “rotası” da stratejikt­ir, değişemez.

Ötesi zillettir.

Yani, bizi kuşatan müstevlile­re boyun eğmektir.

salih.tuna@sabah.com.tr

 ??  ?? Salih TUNA
Salih TUNA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye