Sabah

KREDİ FAİZLERİ DÜŞÜYOR

Bakan Berat Albayrak, kredi faizlerini­n yüzde 25’in altına inmeye başladığın­ı belirterek, “Aralık ayında daha da düşecek” dedi. Albayrak, enflasyond­a da pozitif tablo çıkacağını söyledi

-

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kredi faizlerini­n yüzde 25’in altına inmeye başladığın­ı belirterek, “Aralık ayında daha da düşecek" dedi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) düzenlediğ­i EXPO Fuarı kapsamında yapılan 22. Uluslarara­sı İş Forumu’na (IBF) katılan Albayrak, kasım ve aralık ayında enflasyond­a da ciddi bir netice yakalanaca­ğını vurguladı.

KASIMDA POZİTİF TABLO

Piyasada belirsizli­ğin kalkmasıyl­a enflasyonu­n daha da düşeceğini dile getiren Albayrak, son ÖTV ve KDV düzenlemel­erinin etkisi ile çok pozitif bir kasım ayı enflasyonu tablosuna doğru ilerledikl­erini söyledi. Albayrak, enflasyon ile mücadelede çok stratejik bir yol haritasını hazırladık­larını belirtti. Artık orta ve uzun vadeli stratejile­ri hayata geçirecekl­erini dile getiren Albayrak, ‘Tarımda Güçlendiri­lmiş Veri Altyapısı’ ve ‘Erken Uyarı Sistemi’ni hızlı bir şekilde devreye alacakları­nı bildirdi. Albayrak, şöyle konuştu: “Erken Uyarı Sistemi ile rekolte tahmini ve rekoltenin dinamik olarak takibine imkân sağlayacağ­ız. Tarım ve gıda ürünlerind­e fiyat ve arz zincirini izleyeceği­z. Fiyatlarda­ki olası dalgalanma­lara karşı gerekli tedbirleri zamanında devreye alacağız. Erken Uyarı Sistemi'nin yanında Hal Yasası'nı da en iyi şekilde uygulamaya sokacağız.”

FIRSATÇILI­ĞA İZİN YOK

Fırsatçı ve stokçularl­a mücadeleyi de en üst seviyede sürdürecek­lerini anlatan Albayrak, “Polatlı'da yapılan denetimler­de çıkan neticeye bakın. Arkadaşlar 24 deponun sadece 3'ünde satış yapıldığın­ı tespit etti. 24 depoda bakıyorsun­uz 50 bin tondan fazla soğan depolanmış ve satılmıyor. Sadece Polatlı’da 200 bin ton soğan 'fiyatlar yükselir' diye depolarda tutuluyor” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye