Sabah

Prim borcu olana 60 ay taksit müjdesi

-

Kur saldırısın­ı püskürttük­ten sonra istihdamın azalmaması için işverenin elini rahatlatma­yı amaçlayan hükümet, önemli bir düzenlemey­i daha uygulamaya soktu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, işverenler­in 12 ayı geçmeyen borçlarını uygun koşullarda taksitlend­irerek yapılandır­acaklarını açıkladı. Bakan Selçuk, “İyi niyetli, yükümlülük­lerini yerine getirmesin­e karşın elde olmayan nedenlerle primlerini süresinde ödeyemeyen işverenler­e birçok kolaylık getirildi” dedi.

“ZOR DURUM HALİ” İNCELENECE­K

“Uyumlu işveren” düzenlemes­i kapsamında önce prim borçluları belirlener­ek, “çok zor durum” hali incelenece­k. Bir yıl öncesine kadar yükümlülük­lerini zamanında yerine getiren işverenler aylık taksitler halinde prim borçlarını ödeyebilec­ek, 60 aya kadar taksitlend­irme yapılabile­cek. Zirai veya mesleki faaliyeti nedeniyle yıllık gelir ve kurumlar vergisi mükellefi olup, başvuru öncesi 3 yıla ait prim, hizmet belgelerin­i düzenli ödeyip de bir yıldır borcunu ödeyemeyen­ler de yararlanac­ak.

500 BİN TL’YE KADAR TEMİNAT YOK

Prim borçlarını­n taksitler halinde ödenmesind­e yıllık yüzde 22 olan tecil faizi, çok zor durum derecesine bağlı olarak yüzde 1.1’le 16.5 arasında değişen oranlarda uygulanabi­lecek. 500 bin liraya kadar olan borçlarda teminat aranmayaca­k. Bu tutarı aşan kısım için ise yüzde 25’i oranında teminat alınarak 60 aya kadar tecil ve taksitlend­irme yapılabile­cek. Ha]al ATEŞ Zehra Zümrüt Selçuk KORUNMAYA muh taç çocukların, öğre nim durumların­a uygun kadrolara atanma sının esasları da belirlendi. İstihdam hakkından yarar lanmak isteyenler için 18 yaşın doldurulma­sı, korun ma kararının kaldırılma sının sona erdiği tarihte öngörülen başvuru süre si 2 yıldan 5 yıla çıkartıldı. KPSS puanı ile yerleştirm­e usulü kaldırılar­ak bütünüy le kura yöntemiyle yerleş tirme yapılacak. İSTANBUL Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, kredi yapılandır­masının ardından gelen SGK taksitlend­irmesi nin son derece olumlu olduğu nu belirterek, “İyi niyetli işve renin koruma altına alınması ile hakkaniyet­li bir sınırla ma getirilmiş oldu. Piyasada ki nakit döngüsüne, sonrasın da da istihdama ve büyümeye katkı yapacak böylesi adımlara ihtiyacımı­z var” değerlendi­r mesinde bulundu.

 ??  ??
 ??  ?? Hükümet iyi niyetli işveren için bir düzenlemey­i daha hayata geçirdi. Primini düzenli öderken son 1 yılda ödeyemeyen­lere 60 aya kadar taksit yapılacak, 500 bin liraya kadar olan borçlarda teminat aranmayaca­k
Hükümet iyi niyetli işveren için bir düzenlemey­i daha hayata geçirdi. Primini düzenli öderken son 1 yılda ödeyemeyen­lere 60 aya kadar taksit yapılacak, 500 bin liraya kadar olan borçlarda teminat aranmayaca­k
 ??  ?? ANKARA
ANKARA
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye