Sabah

Hayalleri Ayçukuru’na

Aydın’da eğitim uçuşu sırasında can veren eğitmen pilot Hamdi Yılmaz ile pilot adayı Merve Altun’un (28) cesedi Ayçukuru mevkisinde bulundu. Genç kız 1 ay sonra pilot olmayı hedefliyor­du

- Ceyhan TORLAK-İhsan KARATAŞ

Merve AlWXn

Aydın’da, önceki sabah eğitim uçuşu sırasında düşen, TC-JZC tescilli tek motorlu Cessna 172 tipi uçağın enkazına dün sabah ulaşıldı. İlk belirlemel­ere göre uçağın yoğun sis nedeniyle Aydın’ın Karacasu ilçesine bağlı Dikmen Mahallesi’ndeki Ayçukuru mevkisine düştüğü belirlendi. Helikopter­le bölgeye giden 23 kişilik ekip, eğitmen pilot Hamdi Yılmaz ve pilot adayı Merve Altun’un cesetlerin­i buldu. Arama çalışmalar­ına katılan Merve Altun’un sağlık görevlisi olan ağabeyi İbrahim Altun gözyaşları­na boğuldu. Uçağın 3’e bölündüğü görüldü. Cenazeler 5 kilometre taşınarak yola indirildi.

Merve Altun’un cenazesini almak için Konya’dan Aydın’a gelen baba Sefer Altun, kızının 3 yıl önce Ege Üniversite­si Makine Mühendisli­ği bölümünden mezun olduğunu, ağabeyi Bülent gibi pilot olmak istediğini anlattı. Baba Altun, “Yaklaşık 2 yıldır pilotluk eğitimi alıyordu. Daha önce birçok eğitim uçuşu yaptı. Önümüzdeki ay da eğitimini tamamlayac­aktı ama kısmet olmadı. Kızımla son uçuşundan önce telefonda konuştuk. Çok mutluydu. Pilot olmasına çok az zaman kaldığı için bana, ‘babacığım çok heyecanlıy­ım. Aralık ayında inşallah pilot olacağım’ dedi. 13 Aralık’ta hem doğum gününü hem de pilot olmasını kutlayacak­tık. Ama bu üzücü kazayı yaşadık. Hayalleri yarım kaldı” dedi.

ARABASINA BİNEMEDİ

Genç kızın 15 gün önce bir otomobil aldığını anlatan teyzesi Fadime Ergül ise “Arabaya daha binmemişti. Televizyon­da haberi görünce dünyam yıkıldı. Biz onu toprağa nasıl gelin ederiz. Ne kadar çabaladı, kaç yıl emek verdi o ekmeği için... O bir çiçekti, tomurcuktu... ‘Su damlam’ diye severdim onu” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye