Sabah

Gene İçişleri Bakanı!.

-

Efendim ünlü Öğretemezs­em altı yılda meseldir. boynumun vurulmasın­a Çocukken bir razıyım.” kış akşamı gürül gürül Teklif padişahın yanan odun sobasının aklına yatmış. “Git, başında ailecek toplan aileni al da gel” demiş. mış, kestaneler­i çevirir “Size sarayımda bir ken, babam anlatmış daire vereceğim. Atım tı. Geçenlerde bir yerde zaten orda. Derslere okudum gene.. hemen başlarsın.”

Bir zamanlar bir padi Adamcağız şahın çok sevdiği bir atı sevinçle evine git varmış. Öyle böyle değil miş ve “Toparlan miş sevgisi ki sonunda tel Hanım” demiş.

HINCAL’IN YERİ lallar bağırtmış “Atıma “Saraya taşınıyoru­z.” kim konuşma öğretirse, onu servete “Neden” diye sorunca kadın, boğacağım” diye.. Ancak “Gönüllü adam padişahla konuşmasın­ı anlat olanlar, başaramazl­arsa, boyunla mış. rını vurduracağ­ım” diye de eklemiş Karısı “Bey” demiş.. “Delirdin fermana.. mi sen.. Kaç kişinin kellesi gitti.. At

Bu işe birtakım hevesliler ve de konuşur mu?.” tahmin ettiğiniz gibi kelleleri gitmiş. Adam gülmüş.

Derken bir gün, gerçekten ülke “Hanım” demiş, “Yaşadığımı­z nin en fukara adamlarınd­an biri, sefaleti görüyorsun. Ne ocak yanı padişahın huzuruna çıkmış ve yor, ne tencere kaynıyor. Sarayda “Ben öğretirim.. Yalnız şu var.. ekmek elden su gölden yaşayacağı­z. “İnsanların konuşma öğrenmeler­i Önümüzde beyler gibi bile yıllar sürüyor. Sizinki yaşayacağı­mız at. Öğrenmesi için, altı yıl en az altı yıl var. gerekir.

Eksik meksik, hemen cevap aldım ya.. Şımardım. O zaman yeni sorularım var!.

Sayın Soylu, İstanbul Vilayeti’nde de bir Basın Halkla İlişkiler Müşavirliğ­i var, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde de değil mi?. Şimdi bakın..

Bu kaçıncı “İnternet Kumarhane ve Gazino Soygunu ihbar” yazım. Cep telefonum, yasa dışı kumar oyna tıp, yuvalar yıkan, tek kuruş vergi öde meden milyarlar kazanan mafya şir ketlerinin yolladıkla­rı, o da yasa dışı reklamlarl­a dolu.. Ben yazıyorum. Kimsenin umuru olmuyor. Kimsenin umursamadı­ğını bildikleri ve yaşa dıkları için, bana yeni reklamları­nı nispet yapar gibi yolluyorla­r. İşte en yenileri. Mobilbahis.. Bingotv.. Golebet.. Ötesini de merak etme.. Bu altı yıl içinde, ya at öle, ya padişah öle, ya biz ölek..”

Şimdi bu eski meseli niye yaz dım!.

Efendim Türk futbolunun padişahı, Beşiktaş’ı batırdıkta­n, UEFA’ya sahte evrak göndermek ten bir de ceza almasına sebep olan Yıldırım Demirören Efendi, ödül olarak Türkiye

Futbol Federasyon­u Başkanlığı’na seçildi ya.

Sonra da yıllar önce ülkeme hakaret eden

“Burası Çavuşescu’nun Romanyasın­a döndü” diyen adamı, ayağına kadar giderek ikna(!) ederek milli takımın başına getirdi ya..

İşte o Yıldırım Padişah’ın Luce’si Türk Milli Takımına tarihinin en kötü dönemini yaşatıyor ya..

Dandik İsveç ve Rusya ile eşleşip sonuncu yaptı da, A ligine yükselmeyi bek lerken C ligine düşür dü ya..

Bizim medya Luce’yi ezelden beri pek sever. Üç büyük ler, milli takım dahil, kime hoca lazım olsa, hemen Luceci muhabir ve şefler zarf atarlar.. “Luce geliyor.”

O yüzden bizim, zaten, dörtte üçü Yıldırım’ın şahsi gazetesi olan medya değil, Rus medyası yazdı, Luce rezilliğin­i..

Rus Spor gazete si Championat yazarı Romanov eleştirdi İsveç maçımızı.. “Lucescu’nun aptalca oynattığı Bingobet..

Şimdi Sayın Bakanım, İstanbul’da Emniyet Müdürlüğü var değil mi?. Bu Müdürlükte Siber Suçlar Şubesi de var değil mi?. Peki benim hem de bu ülkenin en büyük gazetesind­e açık açık yazdık larım ihbar değil mi?.

Bu Emniyet Müdürlüğü’nün, bu Siber Şube’nin bir yetkilisi beni ara mak “Görelim Hıncal Bey şu mesajları” demek zorunda değil mi?. Yaptıkları soruşturma­lar, sonuçla rı hakkında bilgi vermezler mi, bunlar?. Hayır.. En az on kez yazdım son yılda.. Ölüm sessizliği..

İşte bu yüzden, bugün size hitaben yazıyorum, cep telefo numun nasıl bir canlı kumar haneye döndüğünü.

Cevabı umut ve heyecanla bekli yorum..

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye