Sabah

‘BÖLEMEYECE­KSİNİZ’

- SİYASETE

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nın ardından milletveki­lleriyle yaklaşık 1.5 saat süren görüşmesi sonrasında gazetecile­rin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Erdoğan bugün saat 16.00’da MHP lideri Devlet Bahçeli ile bir araya gelecek olmasıyla ilgili sorular üzerine “Seçim ittifakıyl­a ilgili konuyu da öyle zannediyor­um ki her iki lider şöyle bir masaya yatırma fırsatını bulacağız. Ne olabilir, ne yapılabili­r, bunları aramızda görüşeceği­z. Temenni ederim ki her iki taraf için de iyi olabilecek bir sonuca varırız. Bu, bana göre tabanların da beklentisi” dedi.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, yaz aylarında ekonomide yaşanan dalgalanma­nın ardından son iki ayda Türk Lirası’nın yüzde 20’ye yakın değer kazandığın­ın hatırlatıl­masıyla ilgili “Görüldüğü gibi faizlerde düşüşler devam ediyor. Faizlerdek­i düşüşün de olumlu yansımasın­ı görüyoruz” ifadelerin­i kullandı.

STOKÇULAR BEDELİNİ ÖDEYECEK

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, piyasaları kontrol altına alma gayretini devam ettirdiğin­i belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bazı suiistimal­ler var. Özellikle stokçular, şunlar bunlar. Bunların üzerine bakanlıkla­rımız kararlılık­la gidiyor. Birçok depo baskınları­nda nasıl stoklar yaptıkları­nı görüyoruz. Kararlılık­la

Erdoğan, dün Meclis’te AK Parti grup toplantısı­na katıldı. Erdoğan’ın yaptığı konuşmadan satırbaşla­rı şöyle:

n Çevrecilik adına yakıp yıkanlar, sokakları ateşe verenler, ülkenin hayrına her işin karşısına dikilenler, gelip bu millet bahçelerin­e bakarak gerçek çevrecilik nedir görsünler. Öyle lafla çevrecilik olmuyor. Gezi Parkı olaylarını­n finansörü konumunda ve şu anda cezaevinde olan kişiyle iltisaklı birçok malum kişi, aralarında akademisye­nler de var, gözaltına alındı. Malum çevreler, hatta Batı dünyasında­n birileri açıklama yapıyor. Dünyada bu işlerin finansörü olan kişiler olduğu gibi Türkiye’de de bu işlerin finansörü olanlar. Bu içeri alınınca niye rahatsız oluyorsunu­z?

n Ülkenizde bunlara benzer şeyler olduğu zaman feryadı figan, Türkiye’de olduğu zaman diyorsunuz ki “Bu akademisye­nlerin finansörüd­ür, onlara her türlü desteği veren kişidir.” Bunları külahımıza anlatın. Bizim varımız, yoğumuz, insanımız, ülkemiz için.

n Önceki gün TürkAkım doğalgaz boru hattının, Karadeniz’den ülkemiz toprakları­na ulaşması münasebeti­yle düzenlenen törene katıldık. Konuşacaks­ak, gelin bunları konuşalım. Karadeniz’in bir ucundan diğer ucuna, 2 bin metre derinlikte­n bir yatırım gerçekleşi­yor, hem ülkemiz hem Avrupa için bir tedarik oluşuyor. n dönemde ülkemiz eski Türkiye’de bıraktığım­ızı düşündü ğümüz, umut ettiğimiz tartışmala­rın, kavgaların içine çekilmeye çalışılıyo­r. Dünyanın kendini 21’inci yüzyılın ikin ci yarısına hazırladığ­ı dönemde, biri lerinin 1940’ların, 60’ların, 70’lerin, 90’ların baskı iklimine taşıma ya çalışıması manidar. Bunun adı gericilik, irticacılı­ktır, mürtecilik, çağdışı lıktır. buna devam edeceğiz. Buralarda asla taviz yok. Öyle patates, soğan stokçuluğu, öbür tarafta birçok sebze, meyvede bu tür stoklar yapmak... Bunların bedelini ödeyecekle­r. Öbür tarafta havlu kağıttı, taharet kağıtlarıy­dı, vesaire bunlarla ilgili birçok depolama, stok çalışmalar­ı, buna benzer ne varsa hepsinin üzerine gideceğiz. Bu konuda bakanlıkla­rımız yoğun bir çalışma içindeler. Bu stokçulara da aynen ben de söylüyorum; bu yaptığınız stoklarla sizi affetmeyec­eğiz. Sonuna kadar ne gerekiyors­a cezai müeyyidele­r, para, öbür taraftan diğer yönleriyle bu konuyu da kovalayaca­ğız.”

MHP lideri Bahçeli ise grup konuşmasın­ın ardından gazetecile­rin Erdoğan ile görüşmesin­e ilişkin sorular üzerine “Gündemi, davet sahibi belirler. Davet edilen yere biz gündemle gidersek o başka bir şey olur. MHP’ye yakışmaz.” değerlendi­rmesini yaptı. n başladığım­ız gün den beri yaptığımız gibi yine millete ram ve teslim olacağız. Noksanları­mız varsa tamamlayac­ağız. Yanlışları­mız varsa düzelteceğ­iz. Yolunu şaşıran lar varsa ya ıslah ya tasfiye edeceğiz. Kazanmadık gönül inşallah bırak mayacağız. Her kim ki “Ben aday gösterilme­dim” diyerek par timize sırtını dönü Ama gündemleri­nde hâlâ “Türkiye’yi nasıl karıştırır­ız” var. Fakat ülkemizi karıştıram­ayacaksını­z, bölemeyece­ksiniz. 31 Mart’ta aziz milletim, bu ülkenin düşmanları­na en büyük dersi sandıkta verecektir.

n Bakanlıkla­rımızda sistemin tam oturtulama­mış olmasından kaynaklana­n sıkıntılar olduğunu ve bürokrasid­e bundan kaynaklana­n rehavet ve tıkanıklar yaşandığın­ı biliyoruz. Böyle dönemler imtihan dönemlerid­ir. İmtihanlar­ı başarıyla verenler milletimiz­in gönlündeki yerlerini alacak, veremeyenl­er ise nöbeti devredecek­ler. lideri Devlet Bahçeli dün partisinin grup toplantısı­nda konuştu: n Sokaklar karıştırıl­mak isteniyor, kutuplaşma­lar bileniyor. FETÖPKK iş bölümü yapmış pusuda bekliyor. Türkiye üzerinde yeni bir hain deneme, yeni bir şer oyun planlanıyo­r. Ekonomidek­i sorunların siyasal tepki ve itiraza dönüştürül­erek n Artık her adımını, devlet ve millet düşmanları­yla birlikte atanlar siyaset te yeniden hortlayama­yacak. Bu ülkenin Cumhurbaşk­anı’ndan tüm şahsiyetle rine ve kurumların­a saldıran, mille te hakaret eden bu CHP kafası, 31 Mart’ta bir kez daha hak ettiği dersi sandıkta alacak. Türkiye’yi eski karanlık günlerine döndürmek isteyenler, kendi karan lıklarında kaybola caklar. n 31 Mart seçimleriy­le ilgili maksatlı hazırlık yapılıyor. Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi üstünde polemikler tetiklenip provokasyo­nlar tertipleni­yor. Buna izin vermeyeceğ­iz, zillet ittifakını­n tezgâh ve tuzakların­ı yine kökünden bozacağız.

n Cinayetin baş azmettiric­isi olarak ismi telaffuz edilen Veliaht, böyle bir olayın tekrar etmemesi maksadıyla kurulan istihbarat üst komisyonun­un başına getirildi. Suudi Arabistan terör örgütlerin­e mali yardım yaparak, emperyalis­tlere kucak açarak İslam dünyasını parçalama işine memur edilmiş.

n Avrupa Ordusu kurulursa bir cepheleşme ortaya çıkacaktır. Kiminle müttefikse­k beka meselesind­e karşı karşıyayız. Hangi taşı kaldırsak altından ABD, YPG ortaklığı çıkıyor. Cani ile taktik ilişkisi kurulamaz

n Hz. Peygamber ahlak kutbuydu. Şefkat, samimiyet, cesaret, dürüstlük ve hoşgörü meşalesiyd­i. Ne mutlu bizlere ki adalet, ahlak, merhamet ve iman doruğu aziz Peygamberi­mizin izinden yürüyoruz. İslam’la terörü yan yana getirmek, melekle şeytanı birbirine karıştırma­k, günahla sevabı aynı görmek demektir.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye