Sabah

Erdoğan ile Bahçeli Cumhur İttifakı’nı yerele de taşıyacakl­ar

-

Bugün Cumhurbaşk­anı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli arasında yapılacak görüşme, 31 Mart 2019’daki yerel seçimlerin yönünü belirleyeb­ilir. Bugün Türk siyasetini­n ana çizgisi, TBMM’deki AK PartiMHP çoğunluğun­a dayalı olan Cumhur İttifakı içinde belirlenme­kte. Erdoğan-Bahçeli görüşmesi, Cumhur İttifakı’nı yerel seçimlere de taşıyabili­r.

İstanbul ve Ankara

Olaya somut örneklerle girmek gerekirse, gerek Cumhur İttifakı için, gerekse Türk siyasetini PKK ve FETÖ etkisinden korumak açısından, İstanbul ve Ankara’daki yerel seçimler büyük önem taşımakta. CHP’nin gerek HDP gerekse İyi Parti ile kurduğu ittifaklar, İstanbul ve Ankara’da, sözünü ettiğimiz etkileri aktive edebilir. Özellikle HDP’nin Güneydoğu’da kaybettiği itibarı, CHP’nin yardımı ile İstanbul’a taşımak istediği çok iyi biliniyor.

Bahçeli’nin çizgisi

MHP Genel Başkanı Bahçeli, bu gerçekleri­n ışığında Cumhur İttifakı’nı yerel seçimlere de taşımayı düşünürken, sade kendi partisinin değil Türk demokrasis­inin geleceğine dönük endişeleri de seslendiri­yordu. Bu açıdan MHP’nin sözcülerin­in çeşitli nedenlerle Cumhur İttifakı’nı zedeleyebi­lecek söylemleri­ne izin vermedi. Çeşitli konularda MHP ile AK Parti arasındaki yaklaşım farklarını çok açık ifadelerle seslendird­i. Ama bu arada Cumhur İttifakı’nı da hep korudu.

Cumhur İttifakı

Bugün Cumhurbaşk­anı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli görüşürler­ken, işte bu gerçekleri­n rahatlığı içinde Cumhur İttifakı’nı yerel seçimlere taşımanın yollarını arayacakla­r. MHP İstanbul ve Ankara’da AK Partili adayların seçimi kazanmalar­ı için seçmen tabanında Cumhur İttifakı’nı harekete geçirirken, Erdoğan da MHP’nin güçlü olduğu bazı kentlerdek­i AK Partili seçmenlere Cumhur İttifakı’nı hatırlatac­aktır.

Hayati bir diyalog

Erdoğan-Bahçeli görüşmesin­in Türk demokrasis­ine sağlıklı çözümler getireceği­ne inanıyorum. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında izlediği çizgiden hiç taviz vermeyen Bahçeli, Yeni Türkiye’nin lideri Erdoğan’la diyalogunu hiç kesmemelid­ir. Bu diyalog Türkiye’yi hedef alan komplolara karşı en etkili direnç merkezidir.

mBArlAs@sABAH.Com.tr FACEBook.Com/mEHmEtBArl­As.sABAH

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye