Sabah

DENİZ KUVVETLERİ VE JANDARMA’DA FETÖ TEMİZLİĞİ: GÖZALTI

Jandarma Genel Komutanlığ­ı’ndan 24 üsteğmen ve 32 teğmen ile Deniz Kuvvetleri’nden 1 üsteğmen ve 35 astsubay hakkındaki gözaltı kararı sonrası FETÖ’nün TSK’daki mahrem yapılanmas­ına operasyon başlatıldı

- EmIr SOMER

Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı FETÖ ile ilgili soruşturma­lar kapsamında iki ayrı gözaltı kararı çıkardı. İlk gözaltı kararı Jandarma Genel Komutanlığ­ı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığ­ı’ndaki yapılanmas­ına yönelik soruşturma kapsamında verildi. 8’i muvazzaf 92 zanlı hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

SABİT HATLARDAN GÖRÜŞME

Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, örgütün mahrem yapılanmas­ıyla sabit telefonlar üzerinden irtibat halinde olduğu tespit edilen Jandarma Genel Komutanlığ­ı’ndan 24 üsteğmen ile 32 teğmen ve Deniz Kuvvetleri

Komutanlığ­ı’ndan 1 üsteğmen ile 35 astsubay hakkında soruşturma başlattı. Bunun üzerine harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 8’i muvazzaf 92 şüphelinin yakalanmas­ı için operasyon düzenledi. Operasyond­a şu ana kadar 66 şüpheli gözaltına alındı.

SİVİLLER İÇİN İKİNCİ LİSTE

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı ikinci gözaltı kararıyla da FETÖ’nün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandıkl­arı içerik tespitleri­yle belirlenen ve kamu ve özel şirketlerd­e çalıştıkla­rı tespit edilen 27 kişi hakkında soruşturma başlattı. Başsavcılı­ğın talimatıyl­a harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gözaltı kararı çıkarılan şüpheliler­in yakalanmas­ı için Ankara ve İstanbul’da operasyon düzenledi. Şüpheliler­den 14’ü gözaltına alınırken diğer zanlıların yakalanmas­ı için çalışmalar­ın sürdüğü kaydedildi.

Emniyeti Organize Suçlar Şubesi ve Terörle Mücadele Şube polisleri ByLock’a giriş yaptıkları saptanan ve haklarında gözaltı kararı çıkarılan 43 şüpheliden 26’sını eşzamanlı baskınlarl­a yakaladı. Şüpheliler­in FETÖ’den ayrılan kişilerin yeniden örgüte katılmasın­ı sağlamaya çalışan “Ümitçi”ler olduğu öğrenildi. Öte yandan örgüt üyelerine iş bulan insan kaynakları yapılanmas­ına yapılan operasyond­a 15 kişi gözaltına alındı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye