Sabah

GAYAGA KARAR çıKTı

ADALET BAKANI GÜL’DEN FETÖ BILANÇOSU: FETÖ’cü darbeciden şehit polislere çok çirkin sözler: “Polis leşleri ortalığa dağıldı” “It sürüleri dağılacak”

- Yüksel TEMEL / ANKARA

Bakanı Abdulhamit Gül, bakanlığın­ın bütçesine ilişkin Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı sunumda, FETÖ davaları ve FETÖ’yle mücadele hakkında bilgi verdi. Gül, ülke genelinde fiili darbe suçundan yürütülen soruşturma­lar sonucunda toplam 289 dava açıldığını, bu davalardan 220’sinin karara çıktı- ğını, 69 davada ise yargılamal­arın devam ettiğini bildirdi. Gül, 2018 yılı kasım ayı itibariyle FETÖ soruşturma­ları kapsamında ihraç edilen hakim ve savcı sayısının 3 bin 910 olduğunu belirtirke­n FETÖ ile mücadele konusunda HSK’nın kararlığın­ın devam ettiğini söyledi. Abdulhamit Gül

darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığ­ında alıkonulan Astsubay Coşkun Aksoy’un ifadeleri FETÖ’cülerin ihanetini bir kez daha ortaya koydu. Aksoy, darbeci Üsteğmen Metin Yağcı’nın o gece darbeciler­e direnen polis ve vatandaşla­r için, “’İşler lehimize gidiyor, bizimkiler polis aracını dağıttı, polis leşleri ortalığa dağıldı, it sürüleri dağılacak” gibi çok çirkin ifadeler kullandığı­nı anlattı.

“SİLAH DOĞRULTULD­U”

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığ­ı karargahın­da meydana gelen olaylara ilişkin 245 kişinin yargılandı­ğı dava, müşteki beyanlarıy­la devam etti. Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen duruşmada, darbe girişimi sırasında alıkonulan Astsubay Coşkun Aksoy ifade verdi. O gece haber merkezinde nöbetçi olduğunu belirten Aksoy, “Bize siber saldırı olduğu söylendi. O esnada Harekat Yıldırım mesajı geldi. Bu esnada Erkan Demir odaya gerdi. ‘Hepiniz Sükan’salonuna’ dedi. Bu esnada Harun Aydın telefonlar­ımızı almıştı. Beni itekleyere­k odadan çıkardı. Bizi salona soktular. Sabaha kadar salonda tuttular. 3 kez tuvalete gittim. Bu gidişlerde ensemizde silah doğrultulm­uş şekildeydi” dedi.

Aksoy ifadesinde, Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nin önünde darbeci sanık Üsteğmen Metin Yağcı’nın kobra helikopter­ler için, “İşler lehimize gidiyor. Bizimkiler polis aracını dağıttı. Polis leşleri ortalığa dağıldı. İt sürüleri dağılacak” şeklinde hakaret ettiğini belirtti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye