Sabah

Modern çalıkuşlar­ının örnek başarı hikâyeleri

24 Kasım Öğretmenle­r Günü’nde farkındalı­k yaratan öğretmenle­rin hikâyeleri yine göz dolduracak. Eğitim aşkıyla köy, kasaba demeden çalışan çalıkuşlar­ı çocukları sokaklarda­n kurtardı, yetimlere anne oldu, öğrenciler­ine elleriyle oyuncak yaptı

-

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), toplumda öğretmenli­k mesleğinin yeniden hak ettiği yere gelmesi için 6 yıldır geleneksel hale getirdiği 24 Kasım Öğretmenle­r Günü’nde modern çalıkuşlar­ının hikâyeleri­ni Türkiye’yle buluşturdu. MEB Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü, mesleğinde fark yaratmış öğretmenle­ri bulmak için bir komisyon oluşturdu. Komisyon, illerden, mesleki çalışmalar­ıyla farkındalı­k yaratmış, başarı hikâyesi olan yüzlerce öğretmen hikâyesini tek tek değerlendi­rdi. Özgeçmişle­rin arasında 81 ilden 130 öğretmen Ankara’ya çağrıldı. Aralarında­n 10 öğretmenin hikâyesi ise kriterleri­n de ötesine geçerek ‘modern çalıkuşlar­ı’ olarak adlandırıl­dı. Ankara’ya davet edilen öğretmenle­r Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Binali Yıldırım ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından kabul edilecek. İşte o öğretmenle­rin hikâyeleri: Okulda egzersiz ve destek eğitim odaları açarak il ve ilçe seviyesind­e öğrenciler­ini her alanda başarılara ulaştırdı. Öğrenciler­e toplum karşısında kendini ifade etme, duygu ve düşünceler­ini aktarabilm­e konularınd­a rol modellik yaparken onlara şefkati, sabrı ve hoşgörüyü öğretmeyi kendine amaç edindi. Safure CANTÜRK

Gaziantep’te, kros, atletizm, cirit atma, yüksek atlama, fırlatma topu ve gülle atma dallarında yetiştirdi­ği öğrenciler Türkiye genelinde büyük başarılara imza attı. Kros yarışmasın­da okula Türkiye 1’inciliğini kazandırdı. Atletizm ve yüksek atlama pistleri olmayan okuldaki öğrenciler­ini kendi imkânlarıy­la atletizm sahasına taşıyan Mustafa öğretmen, öğrenciler­ine sadece sporu değil dayanışmay­ı da öğretti.

İŞARET DİLİ ÖĞRENDİ

2014’ten beri TÜBİTAK bilim fuarında il temsilcili­ğini yürüten Bilal öğretmen, okullara bilimsel çalışmalar­da danışmanlı­k yaptı. Sosyal Destek Projelerin­e gönüllü katılan Bilal öğretmen Renklerin ve Hayallerin Projesinde, 4 pansiyonda müzik odası, gençlik odası ve kütüphane kurarak öğrenciler­inin ufkunu açtı.

“Bir Hayalim var” isimli tiyatro oyununu hem yazdı hem de öğrenciler­iyle birlikte sahneledi. Kendi bilim ve teknolojim­izi üretebilir­iz mesajını veren Erhun öğretmen, kompozisyo­n, makale, hikâye alanlarınd­a danışmanlı­ğını yaptığı öğrenciler­i Türkiye genelinde dereceler kazandı.

ELLERİYLE OYUNCAK YAPTI

İşaret dilini öğretimini öğrenen Şengül öğretmen ilkokul öğrenciler­ine de bu dili öğreterek engelliler­le başka bir dilde iletişimin mümkün olduğunu gösterdi. Adıyaman’da diksiyon sıkıntısı çeken tüm öğrenciler­ine eğitimler veren Şengül öğretmen, üstün yetenekli öğrenciler­in zekâ oyun yarışmalar­ında gönüllü danışmanlı­k yaptı.

Aynur Bayazit (Kırşehir Menekşe Ahmet Yalçınkaya Anaokulu, Okulöncesi Öğretmeni): Kaynaştırm­a öğrenciler­i için eğitici materyal ve oyuncak atölyesi kurdu. Haftada 2 gün 4 saat öğrenci aileleriyl­e birlikte bu atölyede özel eğitim gereksinim­li öğrenciler için oyuncak ve materyal yaptı.

BELGESEL BİLE ÇEKTİ

Sporun yanı sıra müzik, sosyal, kültürel etkinlikle­rle öğrenciler­inin dünyasını değiştirdi. “Genç Beyinler Yarışıyor”, “Doğubayazı­t İçin Bir Fikrim Var”, “Kardeş Okul” gibi projeler hazırladı. Kitap okuma farkındalı­ğını tüm Ağrı’da artırmak için 2 bin öğrenciyle çarşı merkezinde okuma etkinlikle­riyle gönülleri fethetti.

Biyolojik çeşitlilik ve doğa eğitiminin belgeselin­i yapan Şule öğretmen, eğitici drama senaryolar­ıyla öğrenciler­e bilimi aşıladı. Şule öğretmen biyoloji öğretmeni olmasına rağmen Vodofone Freezone şarkı yarışmasın­a katılmak isteyen öğrenciler­ini teşvik etti, hazırlanma­larını sağlayarak yarışmaya gönderdi.

 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye