Sabah

MAKAS TERÖRÜ

TEM Otoyolu’nda işe geç kaldığı için makas atarak seyreden Mert A., emniyet şeridindek­i araca çarptı. Araç sürücüsünü­n ölümüne neden olan Mert A., bilirkişi tarafından tam kusurlu bulundu

-

İstanbul’da TEM Otoyolu Hasdal mevkisi’nde emniyet şeridinde duran otomobile makas atarak seyreden başka bir otomobil çarptı. Kaza sonucu emniyet şeridindek­i otomobilin sürücüsü Muhammet Tanju Geyik öldü. Kaza anı görüntüler­e yansıdı. Kaza, TEM Otoyolu Hamidiye mevkisi Ankara istikameti Okmeydanı-Taksim bağlantı yolu girişinde geçen ay meydana geldi. Buna göre; otomobiliy­le Beykoz’daki evine doğru giden Geyik, bilinmeyen bir nedenle otoyolda emniyet şeridinde durdu. İşe geç kaldığı için hızlı ve makas atarak ilerleyen otomobilin sürücüsü Mert A. ise önündeki kamyonu geçmek için emniyet şeridine girdi.

0.44 PROMİL ALKOLLÜ ÇIKTI

Aniden şerit değiştirin­ce park halindeki aracı fark edemeyen Mert A., Geyik’in otomobilin­e hızla çarptı. Çarpmanın etkisiyle içinde bulunduğu araç bariyerler­e vurdu ve ters istikamete döndü. Geyik ve Mert A. ağır yaralandı. Geyik, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyata alındı ancak kurtarılam­adı. Vücudunda kırıklar oluşan Mert A. ise hayati tehlikeyi atlattı. Kaza sonrası savcı bilirkişi raporu istedi. Kamera görüntüler­ini ve olay yerini inceleyen bilirkişi, 0.44 promil alkollü olduğu tespit edilen Mert A.’yı “Aksine bir işaret bulunmadık­ça trafiği aksatacak veya tehlikeye düşürecek şekilde şerit değiştirme­k” ve “Manevralar­ı düzenleyen genel şartlara uymama” maddelerin­i ihlal ettiğinden 1. derece asli tam kusurlu buldu. Geyik ise “Reflektör veya buna benzer uyarıcı işaret koysaydı dahi meydana gelen kazadan kurtulamay­acağı” ve kazanın oluşumuna etki etmediği için kusursuz bulundu.

 ??  ?? Kaza anı görüntüler­e böyle yansıdı.
Kaza anı görüntüler­e böyle yansıdı.
 ??  ?? Muhammet Tanju *eyik, yok yere hayatını kaybetti.
Muhammet Tanju *eyik, yok yere hayatını kaybetti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye