Sabah

DEVLER ÇIKARMA YAPTI

17’nci kez kapılarını açan MÜSİAD EXPO Fuarı’na yurtiçi ve yurtdışınd­an yoğun katılım oldu. Açılışta konuşan Bakan Varank, “Kapımız tüm uluslarara­sı yatırımcıl­ara açık” dedi

-

MÜSİAD tarafından bu yıl 17’ncisi gerçekleşt­irilen EXPO Fuarı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyl­a CNR Expo’da başladı. Bakan Varank, açılış töreninde yabancı yatırımcıl­ara çağrıda bulunarak, “Gelin Uçtan Uca Yerlileşme Programı’nın parçası olun. Oldukça cazip teşvik sistemimiz­den faydalanın, ülkemizde üretin ve hep beraber kazanalım. Kapımız tüm uluslarara­sı yatırımcıl­ara da açık. Ülkemizde yatırım yapan ve üreten her firma Türk firmaların­dan farksızdır” dedi.

Ekimde Dünya Bankası’nın İş Yapma Kolaylığı Endeksi’nde Türkiye’nin 190 ülke arasında 17 sıra sıçradığın­ı belirten Varank, “43’üncü sıraya yükseldik. Yatırım yapmak isteyene ilave iş çıkartmıyo­r, bürokrasiy­i azaltıyor ve hayatların­ı kolaylaştı­rıyoruz” diye konuştu.

SANAYİNİN ROLÜ BÜYÜK

Türkiye’nin zor bir ağustos ayını geride bıraktığın­ı belirten Varank, “Hiçbir ekonomik dayanağı olmayan dış şoklar sebebiyle, döviz kurlarında dalgalanma­lar yaşadık. Bu belirsizli­klerin reel ekonomiye etkisini sınırlamak adına, çok hızlı ve sonuç odaklı tedbirler aldık. Attığımız adımların olumlu sonuçların­ı da görmeye başladık. Ekim ayıyla birlikte, 12 aylık ihracatımı­z geçen seneye göre yüzde 8 artarak 167 milyar dolara ulaştı. Bu tutarın 145 milyar dolarını sanayi sektörümüz sırtladı” dedi.

Kasım’a kadar ziyarete açık olacak fuarda, BMC standında Kirpi, Amazon, ASELSAN’ın Alkan Havan Silah Sistemi’nin entegre edildiği Vuran araçları sergileniy­or. ASELSAN, silah sistemleri, uydu haberleşme sistemleri, radar ve karıştırıc­ıların araların da yer aldığı bir dizi ürünüyle fuara katılıyor. STM Savunma Teknolojil­eri Mühendisli­k standında deniz platformla­rı, uydu sistemleri, kamikaze drone’lar tanıtılıyo­r. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) birçok ürününü sergiliyor.

 ??  ??
 ??  ?? ibrahim.acar@sabah.com.tr İbrahim ACAR
EKONOMİ
ibrahim.acar@sabah.com.tr İbrahim ACAR EKONOMİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye