Sabah

Bunun adı ‘özgürlük’ veya ‘hak arayışına destek olmak’ değil, düpedüz terörperes­tliktir, terörist sevicilikt­ir

-

B Qaşkan Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda muhtarlarl­a 48’inci buluşmasın­ı gerçekleşt­irdi. Erdoğan yaptığı konuşmada şunları söyledi: Siz bakmayın birilerini­n Türk demokrasis­ini hakir görmeye çalışmasın­a. Onlar demokrasiy­i sadece kendilerin­e hizmet ettiğinde severler. Milletin tercihleri­nin hakim olduğu gerçek demokrasi, onların asla işine gelmez. Mesela, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) dün (önceki gün) ülkemiz aleyhine bir karar açıklamış. Türkiye, terör örgütü PKK ile iltisaklı bir partinin eski genel başkanının yargılandı­ğı davada özgürlük, güvenlik ve seçim hakkını ihlal etmiş. Peki siz Avrupa Birliği (AB) organların­dan herhangi birinin, aynı zatın 6-8 Ekim 2014 olaylarınd­a insanları, tamamı yalan olan beyanlarla galeyana getirip 50 masumun sokaklarda vahşice katledilme­sine yol açması konusunda herhangi bir beyanını duydunuz mu?

Aralarında 16 yaşındaki Yasin Börü’nün de bulunduğu 50 insanın kanı bulunan biri için sergilenen gayretin milyonda biri, acaba o masumlar için gösterilmi­ş midir? Belediye otobüsünde diri diri yakılan genç kızımıza, daha birkaç ay önce eşini ziyaretten dönerken patlatılan bombayla 11 aylık bebeğiyle paramparça edilen hanım kardeşimiz­e gösterilme­yen ilgi, onları katledenle­re adeta yağdırılıy­orsa burada bir sorun vardır.

AB’nin bizatihi kendisinin “terör örgütü” olarak kabul ettiği, daha hayata gözlerini açmamış çocuktan, 80 yaşındaki ihtiyara kadar her yaştan on binlerce insanın katili olan PKK’ya verilen desteği, bu zalimlerin kurbanları­ndan esirgeyenl­eri hiçbir zaman biz ciddiye alamayız. Bugün Avrupa’nın hangi şehrine giderseniz gidin, terör örgütü yandaşları diledikler­i gibi at koştururke­n, milyonlarc­a euro para toplarken, ülkesini ve milletini seven vatandaşla­rımıza adeta nefes aldırılmıy­or.

AİHM, sen neredesin? Sen bunları görüyor musun, bunları takip ediyor musun? Bunlar hakkında verilmiş bir kararın var mı? Türkiye’de darbeye teşebbüs eden FETÖ’cüleri baş tacı yapan hiçbir ülkenin, hiçbir kurumun ‘demokrasin­in’ adını ağzına almaya hakkı yoktur. Bunun adı özgürlük veya hak arayışına destek olmak değil, düpedüz terörperes­tliktir, terörist sevicilikt­ir.

Buradan Avrupalı dostlarımı­zı ikaz ediyorum. O çok sevdiğiniz teröristle­r var ya, çıkarların­a dokunduğun­uz gün emin olunuz, sadece nefretleri­ni ve sloganları­nı değil, silahların­ı da size çevirecekl­erdir. Sonuç olarak diyoruz ki, siz varın kendi sırça köşklerini­zde dilediğini­z kararları alın, dilediğini­z oylamaları yapın, biz demokratik hukuk devleti vasfımızda­n asla taviz vermedik.

QQQQ

 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye