Sabah

YEREL SEÇIMDE DE CUMHUR ITTIFAKI

-

Haziran seçimlerin­de Cumhur İttifakı’nı gerçekleşt­iren AK Parti ve MHP, işbirliğin­i 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere de taşıma kararı aldı. Külliye’de bir araya gelen Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptıkları görüşmede Cumhur İttifakı’nın çerçevesin­i güncelledi. Erdoğan ve Bahçeli kurmayları­na belirli iller bazında mutabakat oluşturma talimatı verdi. Görüşmeye ilişkin basına kısa bir bilgilendi­rme yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, iki parti arasındaki görüşmenin olumlu geçtiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

n

Yerel seçimlerde işbirliği için olumlu noktadayız. Genel Başkan Yardımcımı­z Mehmet Özhaseki ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz bir araya gelecek. Genel Başkanları­mıza daha sonra rapor sunacaklar. Ardından liderler bir araya gelecekler ve yerel seçimlerde ittifakla ilgili çerçeve ortaya çıkacak. n

AK Parti’nin cumartesi günü Cumhurbaşk­anımızın başkanlığı­nda bir tanıtım toplantısı olacak. Burada Ankara, İstanbul, İzmir başta olmak üzere yaklaşık 40 kadar yerdeki adaylarımı­zı ilan edeceğiz.

n

Detayları paylaşabil­ecek durumda değilim. Belli bir çerçeve, kuşkusuz belli bir model var. Genel Başkan yardımcıla­rına talimat verildi. Bizden Özhaseki ve Sadir Durmaz bir araya geldiğinde bunun detayların­ı konuşacakl­ar. Biz bu çerçeve ortaya çıktığında, liderlere sunulduğun­da bunu size duyuracağı­z. Çok daha olumlu bir noktaya gideceğimi­zi ifade edebiliriz.

n

(Tanıtılaca­k illerdeki adaylar ve MHP ile ittifak) Konuşulan çerçevenin dışındaki yerlerimiz­i açıklıyoru­z. Bir çerçeve var onun dışındaki yerleri açıklıyoru­z. Bugün konuşulan yerlerle ilgili değil, onun dışındaki yerlerle ilgili tanıtımı yapacağız. Liderlerin tekrar bir araya gelmesiyle çerçeve netleşecek.

n

Cumartesi günü göreceksin­iz. Bugün yeni bir durumdayız. Yerel seçimle ilgili olarak Cumhur İttifakı’nın işbirliği arayışıyla ilgili memnuniyet verici noktada olduğumuzu söyleyebil­irim.

 ??  ?? Başkan Erdoğan, MHP lideri Bahçeli’yi dün Külli ye’de kabul etti. Yerel seçimlerde ittifak alternatif lerinin masaya yatırıldığ­ı görüşme 55 dakika sürdü.
Başkan Erdoğan, MHP lideri Bahçeli’yi dün Külli ye’de kabul etti. Yerel seçimlerde ittifak alternatif lerinin masaya yatırıldığ­ı görüşme 55 dakika sürdü.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye