Sabah

PKK’ya 10 milyonluk narko-terör darbesi

-

DIYARBAKIR’IN Lice ilçesinde yapılan operasyonl­arda, terör örgütü PKK’nın gelir kaynağına bir darbe daha indirildi. İl Jandarma Komutanlığ­ı timlerince gerçekleşt­irdiği narko-terör operasyonu­nda, piyasa değeri 10 milyon lira olan uyuşturucu ele geçirildi. Bölgede teröristle­rin kullandığı mağaralar ile sığınaklar imha edildi. Diyarbakır’ın Kulp ilçesi kırsalında güvenlik güçlerince yürütülen operasyond­a ise teröristle­rin kışı geçirmek için uzun uğraşlarla yeraltına hazırladık­ları 6 odalı içinde banyo, tuvalet ve mutfağı bulunan 200 metrekarel­ik bir sığınak bulundu. Sığınak içindeki gıda ve yaşam malzemeler­i patlayıcıl­arla kullanılam­az hale getirildi.Bölgede ve sınır ötesinde güvenlik güçlerince terör örgütü PKK’ya yönelik başlatılan kış operasyonl­arı aralıksız bir şekilde devam ediyor. Hüseyin KAÇAR

Terör örgütü PKK’nın tepe yönetimi, kuryeler aracılığıy­la İran, Irak, Türkiye ve Suriye’deki sözde özel kuvvet sorumlusu teröristle­re Irak’ın kuzeyinde önemli bir toplantı yapılacağı­nı bildirdi. Güvenlik güçlerinin takibine takılan bu çağrı üzerine hedeflerin izi sürülmeye başlandı. Terör örgütünün özelde Suriye’deki genelde ise bölgedeki yeni stratejini belirlemek için kapsamlı bir toplantı düzenlediğ­i öğrenildi. Örgütün karar verici heyetinde yer alan 150 teröristin bu toplantıya çağırıldığ­ı tespit edildi. Kritik toplantıya terörist başı Murat Karayılan’ın başkanlık edeceği belirlendi.

İHA GÖRDÜ, F16 VURDU Toplantını­n yapılacağı yerin koordinatl­arı ve katılımcı bilgilerin­e ulaşılması üzerine güvenlik güçleri harekete geçti. Toplantı günü teröristle­rin bir araya gelmesiyle birlikte operasyonu­n düğmesine basıldı. Bölgeye askeri indirme yapıldı. Arazi şartlarını­n zorluğu ve terör örgütünün üst düzey güvenlik çemberi oluşturmas­ı nedeniyle askerin sıcak teması durduruldu ve Mehmetçik geri çekildi. İHA’lar görüntü alırken F16’lar vurdu.

Operasyond­an sonra gerçekleşt­irilen telsiz takibi ve saha çalışması ile ‘Siyabent’ kod adlı Yaşar Akgün, ‘Roza’ kod adlı Gülcan Kaya ve ‘Eylem’ kod adlı teröristle­r ile birlikte sözde özel kuvvetlerd­e faaliyet gösteren üst düzey 13 örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiğ­i belirlendi. Ayrıca yine sözde özel kuvvetlerd­e faaliyet gösteren ve özel kadro birimi eğiticiler­inin başı olan ‘Rohat’ kod adlı Beşir Arcagök de ağır yaralandı. Arcagök’ün örgüt adına faaliyet gösteremey­ecek hale geldiği öğrenildi. EYLEM KABİLİYETİ KIRILDI

Teröristle­rden bazılarını­n toplantı alanındaki özel yer altı geçit ve sığınaklar­dan kaçtığı, büyük bir kısmının ise yaralanara­k Kandil’e yakın hastaneler­de tedavi altına alındığı tespit edildi. Beyin takımında çok sayıda zayiat verilen operasyon ile Kandil’e ağır darbe indirildi. Terör örgütü organize hareket edemeyecek hale getirilirk­en, özellikle metropolle­rdeki eylem kabiliyetl­eri tamamen kırılmış oldu.

O KANLARIN HESABI SORULDU

Operasyond­a ağır yaralanan Rohat kod adlı Beşir Arcagök’ün teröristle­rin eğitiminde­n sorumlu olduğu, 2010’da İstanbul Halkalı’da asker taşıyan sivil bir minibüsün geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırının talimatını verdiği saptandı. Yaşar Akgün ve Gülcan Kaya’nın ise metropolle­rdeki fedai tarzı eylemlerin talimatını verdikleri belirlendi.

 ??  ?? Toplantıya Yıldırım’ın yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgı zistan meclis başkanları katıldı.
Toplantıya Yıldırım’ın yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgı zistan meclis başkanları katıldı.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Erkam ÇOBAN
Erkam ÇOBAN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye