Sabah

FETÖ’nün ‘çember’ PLANI ÇÖZÜLDÜ

Üniversite­ye sızmak için sadece örgüt üyelerine özel şartlarla akademisye­n alımı yapan FETÖ’nün, bu yolla örgüt üyesi akademisye­nlerden üniversite­lerarası kurul oluşturduğ­u ortaya çıktı

- Edit|r: 2UKDQ 78RA1 Tasarım: 7DOLS <AR'IM&I

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın halen görevde olan Tekirdağ Namık Kemal Üniversite­si (NKÜ) Rektörü Osman Şimşek hakkında yürüttüğü soruşturma­da örgüt üyelerinin üniversite­lere nasıl alındığına dair çarpıcı detaylar yer aldı. “Örgüt İçindeki Hiyerarşik Yapıya Dahil Olmamakla Birlikte, Örgüte Bilerek ve İsteyerek Yardım Etmek” suçlanan Şimşek hakkında hazırlanan 98 sayfalık iddianamed­e akademiye sızmak için “örgütsel çember” taktiğinin uygulandığ­ına yer verildi.

ADIMDA ÖRGÜTSEL dEMBER

İddianamey­e göre, örgüt tüm Türkiye’de uyguladığı uygulamayl­a ele geçirmek istediği üniversite­nin ilk etapta rektörünü kendi üyelerinde­n ya da rahatça kullanabil­eceği kişilerden seçtiriyor. Ardından da tüm üniversite­yi kontrol altına alabilmek için de akademisye­n alımlarınd­a ‘Üniversite­de Göreve Başlamaya ilişkin Örgütsel Çember’ sistemini devreye sokuyor. Savcı Yıldırım’a göre Rektör Osman Şimşek’in katkısıyla örgüt, NKÜ’de hâkimiyeti­ni kurarken şu 4 adımı takip etti:

n Rektör Osman Şimşek, ilk etapta şahsa özel, şahsı tarif eden, spesifik ilan çıkarıyor.

n Bu ilana sadece FETÖ iltisaklı, hedeflenen şahıs başvurabil­iyor. Yani bu ilan kişiye özel.

n İlana başvuran örgüt üyesi akademisye­n adayı için yine örgüt üyesi akademisye­nlerden oluşan jüri oluşturulu­yor.

n Son adımda ise, jüri değerlendi­rmesi sonucu sözde başarılı bulunan akademisye­n için kadrosuna atanmasına ilişkin durumunu inceleyece­k ve bilimsel nitelikler­ini tespit edecek üniversite­ler arası kurul öğretim üyeleri, rektör tarafından FETÖ’cülerden oluşturulu­yor. Bu kurul akademisye­n adayı için olumlu görüş belirtir rapor düzenliyor. Böylece birçoğu FETÖ üyesi olan ilgili fakülte yönetim kurulunca akademisye­nin NKÜ’ye kabulü yapılıyor.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

 ??  ??
 ??  ?? NKÜ Rektörü Osman Şimşek
NKÜ Rektörü Osman Şimşek
 ??  ?? SABAH
SABAH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye