Sabah

Sarı taksi mahkûmları

-

Atv Haber’in başarılı muhabirle rinden Nur Köşker geçtiğimiz günlerde sarı taksilerle ilgili harika bir haber yaptı.

Örtünüp Arap turist kılığına giren Nur hangi taksiye binse dolandırıl dı. Kendisinde­n fazla para istendi. Ama rezalet bununla da sınırlı değil. Muhabirimi­ze yol cukları sırasında açıkça sarkıntı lık edildi. Kendisini önce yemeğe, sonra da otele davet eden taksici bile çıktı!

Evet, güpegün düz, İstanbul’un orta yerinde!

Nur tacize dair yayında anlatama dığı daha pek çok iğrenç ayrıntı olduğu nu söylüyor. Ve ekli yor:

“Ne yazık ki o gün hangi taksiye binsem benzer şeyler yaşadım. Hiçbir istisna yok!”

Ne olur “herkesi bir kefeye koy mayın” falan demeyin... Şu “çürük elmalar” edebiyatı da hakikaten kabak tadı vermeye başladı. Çünkü bu, biz müşteriler­in değil hizmeti verenlerin sorunu...

Eğer tüketicini­n eleştirile­rinden alındıklar­ı kadar ayyuka çıkan bu iddiaları önemsesele­rdi sorun çoktan çözülmüş olurdu... Ya da ilgili mes lek odaları bu haberleri yapan gaze tecileri “telin” etmeye harcadıkla rı enerjiyi taksiciler­e harcasaydı epey yol alırdık... Taksiciler­in standar dizasyonu için adım atmayan dene tim mekanizmal­arının, belediyeni­n bu işteki sorumluluğ­unu da unutmayalı­m elbette.

Verdiği hizmet kalitesi vatandaşın takdirini toplayan Uber’e “ama biz yerli ve milliyiz” diyerek karşı çık mışlardı. Bakalım içinde belgelenen taciz vakası da olan bu skandalı nasıl savuşturac­aklar?

Tahminimi söylüyorum: “Arkadaşımı­z bayanı yabancı sanmış!”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye