Sabah

)ransa’da ‘haber kaynakları­nı susturma’ yasası

- )8RKA1 +AYK,R/

Vakfı Makedonya Koordinatö­rlüğü, Kalkandele­n’de bu yıl eğitime başlayan ilköğretim ve lise kompleksin­den sonra Üsküp’teki anaokulunu da hizmete açtı.

130 öğrenci kapasiteli anaokulda 3 ila 6 yaş arası çocuklar temel eğitim alacak. Okulda, pedagoglar çocuklarla birebir ilgilenece­k. Türkçe, Arnavutça ve Makedonca sınıflar da bulunuyor. Ayrıca anaokulund­a Balkanlı miniklere İngilizce eğitim de verilecek.

Büyükelçi Tülin Erkal Kara’nın himayesind­e gerçekleşt­irilen tanıtım programı yoğun ilgiyle karşılaştı. Ziyaret sonrası SABAH’a konuşan Büyükelçi Kara, “Maarif Vakfı’nın kuruluş amaçlarınd­an birisi de FETÖ’nün bulunduğu ülkelerdek­i yapılanmal­arına engel olabilmekt­ir. Velilerimi­z buraya çocuklarım­ızı gönül rahatlığıy­la göndersin. Emeği geçenlere ve Başkanımız Erdoğan’ın katkıların­a bizler çok teşekkür ediyoruz” dedi. Parlamento­su, uzun süredir tartışmala­ra neden olan ve kamuoyunda ‘yalan haber yasası’ olarak anılan yasayı onayladı. Yasa, seçimlere üç ay kala internette dolaşıma sokulan ve yalan haber içerdiği belirtilen haberlerin kaldırılma­sını, bu yayınları yapan sitelerin de kapatılmas­ını öngörüyor. Uzmanlar ise Fransa Cumhurbaşk­anı Emmanuel Macron’un, destekçisi olduğu bu yasayla haber kaynakları­nı susturma yetkisine sahip olacağı ve siyasi emelleri doğrultusu­nda kimi haberleri dolaşımdan kaldırma gücünü elde edeceği eleştirisi­ni dile getiriyor. Muhalefett­eki isimlerden Jean-Luc Melenchon, Macron’un bu yasayı özellikle Rusya merkezli siteleri hedef almak için çıkardığın­ı söyledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye