Sabah

Çocuklarıy­la şehit ettiler

-

hizmetinit­amamlaması­narağmengö­nüllü olupmemlek­etiMaraş’agitti Hanifiöğre­tmen.Çevreköyle­ridolaştı,okulyoluol­mayanmezra­lardançocu­klarıokula­taşıdı.Hainler okulubırak­ıpgitmesin­iistediama­o vazgeçmedi.PKK’lıkatiller­ovemeslekt­aşlarınıöğ­rencilerin­ingözüönün­de,eşinin,“BenKürt’ümsizkimsi­niz,bizim tarafımızv­atanımızsi­zinkineres­i.O sadeceöğre­tti”sözleriner­ağmenşehit­etti. EşiTülayÇa­kallıoğlu7­aylıkhamil­eydi.Henüz2yaşı­ndaykenbab­asınınkatl­edilişineş­ahitolanoğ­luTahir,“Öğretmen olacağız,karanlıkla­rıaydınlat­acağız. Babambuülk­edeumudu,barışıvegü­çlü babamızaol­ansözümün geleceğiha­yaletmişti.Her24Kasım yinelenmes­idir” dedi.

BayramTeki­n Osmaniyeli ve Bayram Tekin Yasemin yanlarında­ki 1991’de kızları yaşındaki 1 Bitlis’in birlikte Betül ile atanıyorla­r. mezrasına Düzköy bölgenin bilmeyen İki yılda okuma-yazma gitmeye bitip, eve çocukların­da dersi okulu 1993’te grupla bir kalmıyor. kişilik yaşındaki 50 çift ve 3 olan hazırlanır­ken öğretmen hamile hainler, Olayda yavrusu basan ediyorlar.

8 aylık şehit karnındaki

Betül’ü Tekin’in oldu. şehidi PKK Yasemin küçük ardından, en terörün olayın da yakalanan “Diğer okuldan Failleri Demirkıran, gittim.

Bir Sami Oraya itirafçısı geldi. kız çocuğu sesleri eşi ve silah hamile ekmek 8 aylık elinde öğretmen, Çocuğun öldürülmüş­tü. vardı. kırıntılar­ı Öldürülürk­en herhalde ekmek yiyordu” diyeanlatm­ıştı... Neşe veHasanAlt­en,babakız Diyarbakır­Çavuşluköy­ü içinyolaçı­ktı.İlkgörev yeriydi.Gençöğretm­en babasıilek­ollarısıva­dı,geceleriok­ulunkırık döküksınıf­ilebölümle­rinionarıy­or.Gündüzleri­de kapıkapıdo­laşıpöğren­ci kaydıalıyo­rdu.Onlareğiti­miçinçabal­arkenkaran­lıkgölgele­rdetakipte­ydi. Katiller19­93’tegeceyarı­sı kapıyıçalı­p,6yaşındayk­en ‘benöğretme­nolacağım’ diyen25gün­lüköğretme­nNeşe vebabasını­şehitetti. AnneNazife­Alten,gözyaşları­nıtutamaya­rak, “Okulabaşla­dığıgün‘Anne benöğretme­nolacağım’ dedi,olduda.Okulbitti, atandı.Babasıeşli­ketti. Yavrum,otopraklar­aumutolup,ülkemizene­silleryeti­ştirecekti.Vatanabir hayal,birdesevda­molaneşimi verdim.25yıldırci­ğerimdekia­cısönmedi“dedi. Cenaze törenine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile birlikte bakanlık yetki lileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 ??  ??
 ??  ?? YAsEmIn 7EkIn vE kızı BEtül. AyşE KonAkçı NumAn KonAkçı
YAsEmIn 7EkIn vE kızı BEtül. AyşE KonAkçı NumAn KonAkçı
 ??  ?? NEşEAltEn
NEşEAltEn
 ??  ?? HAsAnAltEn
HAsAnAltEn
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye