Sabah

CHP’nin İstanbul kaygısı

-

etleşmedi ama Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın, İstanbul adaylığı ihtimali bile şimdiden CHP’nin hesapların­ı altüst etti. Çünkü CHP’nin elinde hem partiyi hem de kamuoyunu tatmin edecek güçlü aktö rü yok. Adı geçen her adayın defosu var. Anlayacağı­nız CHP, HDP ve İP desteğine rağmen İstanbul’da rüz gâr estirecek güçlü bir adaya sahip değil. Ellerinde şim dilik iki olasılık var; Ekrem İmamoğlu veya İlhan Kesici. Sürecin sürprizi ni ben İnce diye bekliyordu­m ama

Gürsel Tekin veya

Abdüllatif Şener olursa da şaşırmam.

CHP’de İstanbul ilçeleri için de durum net değil. En garanti ilçe belediye başkan ları bile “Acaba olur muyum?” kay gısı taşıyor. Bakırköy’de mevcut baş kan Bülent Kerimoğlu’nun, Sarıyer’de Sükrü Genç’in, Beylikdüzü’nde Ekrem İmamoğlu’nun (Tabii büyükşehir adayı olmazsa) yerleri garanti. Bu üçlüye Maltepe’de Ali Kılıç da eklenebili­r. Ama Aykurt Nuhoğlu, Altınok Öz, Handan Toprak ve Atilla Aytaç değişebili­r.

Geriye CHP’nin elindeki üç ilçe kalıyor; Beşiktaş, Şişli ve Ataşehir... Beşiktaş’ta Murat Hazinedar, Ataşehir’de Battal İlgezdi görevden alın dıkları davaları sürdüğü için bu ilçeler de değişim beklentisi yüksek. Ataşehir’de İlgezdi aday olmazsa en güçlü isim mil letvekili Onursal Adıgüzel. Beşiktaş’ta ise Bülent Tatar, Sabahattin Öztürk örgütün arkasında olduğu isimler. Beşiktaş’a asılanlard­an biri de Rıza Polat’ı aday yaptırmak isteyen Erdoğan Toprak. Ancak ona da “taşıma aday” nedeniyle büyük tepki var.

Bu tablo Beşiktaş’ta kadınların şansını artırıyor. CHP bu kez kadın aday konten janını büyük olasılıkla Beşiktaş’ta değer lendirecek. Şansı en yüksek isim ise başa rılı iş insanı Fidan Aslan Eroğlu. Şişli’ye gelince... Eğer Mustafa Sarıgül aday olmazsa işler terse dönebilir ve AK Parti sürprizi bile yaşanabili­r.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye