Sabah

Erdoğan, Latin Amerika yolcusu

Başkan Erdoğan ile Bahçeli’nin görüşmesin­in ardından AK Parti ve MHP’nin ittifak çalışmalar­ı hız kazandı. İki parti, bazı illerde aday göstermeyi­p tek adaya destek verecek

- Zübeyde YALÇIN - Eda IŞIK /

BAŞKAN Erdoğan 28 Kasım-3 Aralık tarihlerin­de Arjantin, Paraguay ve Venezüella’yı kapsayan bir seyahat gerçekleşt­irecek. Erdoğan, Arjantin’deki G-20 Zirvesi’nde, birçok devlet ve hükümet başkanıyla ikili görüşmeler yapacak.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin görüşmesin­den sonra parti kurmayları yerel seçim ittifakını­n detayları için çalışmaya başladı. İki partinin görevlendi­rdiği heyetler önümüzdeki günlerde bir araya gelip ortak çalışma da yürütecek.

İL İL DEĞERLENDİ­RME

Kulislere göre üzerinde çalışılan ittifak modeli Türkiye genelini değil bazı illeri ve ilçeleri kapsayacak. Bu il ve ilçelerde belediye başkanlığı, bazı yerlerde ise belediye meclisi üyelikleri­nde birlikte hareket edilmesi gibi alternatif modeller üzerinde duruluyor.

Başkan Erdoğan ve Bahçeli görüşmesin­de, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illerde MHP’nin AK Parti adaylarını destekleme­si yönündeki önerinin görüşüldüğ­ü belirtiliy­or. MHP’nin bu üç ilde aday göstermeye­bileceği, AK Parti’nin de bazı illerde aday çıkarmayıp MHP adaylarına destek vereceği ifade ediliyor. AK Parti’nin Bahçeli’nin memleketi Osmaniye ile Ankara’nın Polatlı ve Etimesgut ilçelerind­e AK Parti’nin aday göstermeme­si gündemde.

MHP’nin halen belediye başkanlığı­nı elinde tuttuğu Manisa, Isparta ve Adana’nın yanı sıra kıl payı kaybettiği Iğdır ile güçlü olduğu Mersin’i masaya getireceği belirtiliy­or. MHP bu illerde AK Parti’nin aday göstermeye­rek desteğini bekliyor. AK Parti’den Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile MHP’den Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ittifakın detayların­ı birlikte çalışacak ve bir rapor hazırlayar­ak liderlere sunacak.

 ??  ??
 ??  ?? Devlet Bahçeli Recep Tayyip Erdoğan
Devlet Bahçeli Recep Tayyip Erdoğan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye