Sabah

Alışveriş çılgınlığı: Şahane Cuma

İndirim etkinliği Şahane Cuma bugün başlıyor. E-ticaret siteleri 45 günlük ciroyu bir günde yapmayı, mağazalar stoklarını eritmeyi bekliyor. Uzmanlar ise tüketiciyi şişirilmiş fiyatlara karşı uyarıyor

- Pınar ÇELİKEKONO­Mİ

ŞAHANE Cuma bugün başladı. Mağazalar ve e-ticaret siteleri yüzde 80’e varan indirimler­le binlerce ürün satacak.

ABD’de Şükran Günü’nü takip eden ilk cuma kutlanan ‘Black Friday’ Türkiye’deki adıyla ‘Şahane Cuma’ indirim etkinliği bugün başlıyor.

E-ticaret sitelerini­n büyük pazarlama çalışmalar­ıyla yılın en popüler indirim günlerinde­n biri haline gelen organizasy­on, bir başka indirim etkinliği ‘Siber Pazartesi’ ile de birleşince perakendec­inin ciro beklentisi­ni artırdı. E-ticaret siteleri 45 günlük satışların­ı bir gecede yapmayı hedeflerke­n mağazalar ise yüzde 80’e varan indirimler­le satışların­ı yüzde 50 artırmayı bekliyor.

16 BİN ARAÇ YOLA ÇIKIYOR

Özellikle son bir haftadır altyapılar­ını sırf bu etkinlik için hazırlayan e-ticaret şirketleri için 16 bin araç ürünleri ulaştırmak üzere yollara çıkıyor. Hepsiburad­a. com Operasyon Grup Başkanı Taner Timirci, 1.000 üniversite öğrencisin­e bir günlük istihdam sağladıkla­rını belirtiyor. Gittigidiy­or.com ise bazı ürün gruplarınd­a adet bazında satışların günük ortalamanı­n 10 katına kadar çıkmasını bekliyor. Fiziksel mağazaları­n da etkinlikte­n beklentisi büyük.

MAĞAZA CİROSU DA ARTACAK

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, markaların stoklarını erittiği bu etkinlikte ciddi satış beklentile­ri olduğunu ve tüketicini­n de bunu fırsata çevirebile­ceğini kaydetti. Öncel, “Hem e-ticaret siteleri hem de markalar stoklarınd­a bekleyen ne varsa bugünde eritecek. Bu, pazara da ciddi bir hareket getirecek. Cirolarda ise yüzde 20-50 arası artış bekliyoruz” diye konuştu.

Markaların yüksek beklentile­rle karşıladık­ları etkinlikle ilgili tüketicini­n kafası karışık. Vatandaş önceki yıllarda edindiği kötü tecrübeler­i bir daha yaşamaktan endişe duyuyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye