Sabah

ABD, terörist YPG’ye 300 TIR silah yolladı

Washington’ın ikiyüzlülü­ğü sürüyor. ABD, DEAŞ’a karşı mücadele bahanesiyl­e terör örgütü PKK/YPG’ye gizlice 300 TIR’lık silah daha gönderdi

-

ABD bir yandan PKK’yı terör örgütü olarak gördüğünü söyleyen açıklamala­r yaparken bir yandan da terör örgütünün Suriye’deki kolu olan YPG’nin de içinde bulunduğu Suriye Demokrat Güçleri (SDG) adlı çatı örgütü beslemeye devam ediyor. Rusya merkezli haber sitesi Sputnik’e konuşan SDG’liler, ABD’den 300 TIR’lık bir silah sevkıyatın­ın daha ellerine ulaştığını itiraf etti. İçinde ağır silahların da bulunduğu sevkıyatın, Türkiye’nin tepkileri dolayısıyl­a gizli gerçekleşt­irildiği bilgisi de haberde yer aldı.

PKK’YA DESTEK GÖSTERİSİ

SDG adına Sputnik’e konuşan bir militan, ABD’nin bu silahları terör örgütü DEAŞ’a karşı gerçekleşt­irilecek Suriye Irak sınırındak­i operasyonl­arda kullanılma­sı için kendilerin­e verdiğini söyledi ve “ABD bize Hejin operasyonu çerçevesin­de silah kamyonları gönderdi. Toplamda 300 kamyon ulaştı. Bunların içinde uzun namlulu silahlar, roketler, havan topları ve zırhlı araçlar bulunuyor” dedi. Militan, silahların bölgedeki Amerikan üslerinin depolarınd­an çıkarıldığ­ını söyledi.

Öte yandan terör örgütü YPG/PKK yandaşları, Fırat Nehri’nin doğusunda işgal ettiği, nüfusunun tamamına yakını Araplardan oluşan Tel Abyad’da ABD’nin haklarında bilgi verene ödül koyduğu üç PKK elebaşına destek için yürüdü.

Tel Abyad’a çevre yerleşimle­rden gelen ve ilçede konuşlu YPG/PKK unsurları, dün elebaşları Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan’a destek gösterisi düzenledi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye