Sabah

Ses nasıl geldi?.

-

Cep telefonumu baba larının kumarhane si gibi kullanan İnternet Kumar Medyası ile ilgi li 40 tane yazı yazdım, senelerden beri. İstanbul Vilayetind­en de, Emniyet Müdürlüğün­den de “Çıt” diyen olmadı. Umudu kes tim. Boşa kürek çekmekten caydım. Geçen hafta yazı mı doğrudan adı ve maka mı ile hitap ederek Sayın Süleyman Soylu’ya adeta açık mektup yazdım.. Bingo!.

Yazının çıktığı günün ertesi İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yani Sfenks konuştu. Oradan aradılar. Randevu istediler.

Ertesi sabah iki fevkala de sempatik, işlerini bilen, sevgi ve saygı uyandı ran iki polis memuru geldi. Erhan Öztürk ve Emrah Pekşahin..

Nasıl geldiler tahmin edersiniz artık.

Emir yüksek yerden.. Hıncal Uluç aranacak!.

Ama koskoca İstanbul Emniyet Müdürü, kosko ca İstanbul Emniyeti Siber Suçlar Şube Müdürü, Sabah Gazeteciği­nin yazarcığı ile muhatap olurlar mı hiç?. Yakışır mı makamların­a..

Şimdi rapor vermişlerd­ir, Ankara’ya..

“Gidildi, görüşüldü” diye.. İşleri de bitti tabii, benim vergilerim­le maaş alan, çay kahve eş dost ağır layan Müdürlerin. Neyse..

O işlerini iyi bilen iki genç arkadaşıml­a uzun soh bet ettik.

Onlar da bu yasa dışı kumar işinin Kıbrıs’tan orga nize edildiğini ve milyarlar ca liranın kumar mafyası nın eline geçtiğini biliyorlar.. Ama..

Ama, polisin eli kolu bağlı..

Uluslarara­sı Yasadışı Kumarla mücadele için poli sin yetkisi ve gücü yok. Mutlak yeni bir yasa gere kiyor.

Polis, Turkcell, Vodafone gibi şirketleri­n bu yasak reklamları taşımasını da önleyemiyo­r. Onu yapa cak da BTK.. Yani Bilişim Teknolojil­eri Kurumu..

Yani, Sayın İç İşleri Bakanım,

Bu İstanbul Emniyeti’nden hiçbir şey beklemeyin. Uluslarara­sı Kumar Mafyası’nın ülke mizde ocaklar söndürmesi­ni önlemek istiyorsan­ız, her şey sizin elinizde.

Cep telefonu şirketle rinin bu reklamları taşı masını önleyecek yasa sı BTK uzmanları ile oturup hazırlayac­ak ve Meclis’ten geçireceks­i niz.

Yoksa bu soygun sürer gider!.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye