Sabah

BÖYLE ANNE OLMAZ OLSUN!

İstanbul’da doğurduğu bebeği çatı katında saklayarak ölüme terk eden genç kadın, çürüyen bebeğini gizlice mezara gömdü. Aylar sonra vicdan azabı çeken anne suçunu itiraf etti

-

Geçtiğimiz yıl, 38 yaşındaki Devrim K., birlikteli­k yaşadığı sevgilisin­den hamile kaldı. Genç kadın hamileliği­ni iddiaya göre çok geç fark etti ve bu nedenle kürtaj olamadı.

9 ay boyunca ailesinden ve arkadaşlar­ından hamileliği­ni saklayan genç kadın, 5 Nisan günü İstanbul’da özel bir hastanede doğum yaptı. Bebek 22 Nisan’a kadar hastanede kaldı. Ardından Devrim K., Kâğıthane’de annesi ile yaşadığı dairenin çatı katına bebeğini gizledi. Ve yine iddiaya göre, genç kadın mesaisini aksatmadan işe gidip geliyor, bebeğin bakımı ve beslenmesi ile sadece akşamları ilgileniyo­rdu. Apartman sakinlerin­in çoğunun gündüz çalışmasın­dan dolayı bebeğin ağlama seslerini kimse duymadı.

AdL,.TA1 ÖL'h

Günler süren eziyet talihsiz bebeğin ölümüyle sonuçlandı. Korkuya kapılan genç kadın, poşete koyduğu bebeği Kâğıthane Mezarlığı’na götürerek, bir mezara yüzeysel olarak gömdü. Fakat geçtiğimiz temmuz ayında sokak hayvanları tarafından çıkartılıp sürüklenen ölü bebek görevliler­ce fark edildi.

Sanayi Polis Merkezi Amirliği görevliler­ince sol ve sağ bacağı ile bir kısım uzuvlarını­n sokak hayvanları tarafından koparıldığ­ı tespit edilen bebeğin kimliğinin tespiti için çalışma başlatıldı. Aynı günlerde vicdanına yenik düşen Devrim K., İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’na başvurarak kendisini ihbar etti.

Soruşturma kapsamında, Kâğıthane Mezarlığı’nda bulunan bebek teşhis edildi ve genç kadın kendi bebeği olduğunu kabul etti. Tutuklanma talebiyle İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen genç kadın, Adli Kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

İddianamed­e, genç kadının doğurduğu bebeğin ölümüne sebebiyet vermek için hem doğal olarak hem kanuni olarak yükümlü olduğu bakım, gözetim, beslenme ve diğer tüm ihtiyaçlar­ını gidermediğ­i kaydedildi. Genç kadının “İhmali Davranışla Ölüme Sebebiyet Verme” suçundan 15 yıla kadar hapsi istendi. Dava, Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? R]HOiVWiKEDr­DW#VDEDKFRmWr 'iOHN <AMA1 ÖZEL İSTİHBARAT
R]HOiVWiKEDr­DW#VDEDKFRmWr 'iOHN <AMA1 ÖZEL İSTİHBARAT

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye