Sabah

Genç istihdamın­ın sandığa etkisi...

-

Cumhur İttifakı’nın güven tazelemesi, AK Parti’nin il bazında belediye başkan adaylarını­n üçte ikisini açıklaması ile birlikte süreç, kampanya çalışmalar­ına, siyasi mesajların içeriğine ve sandığı doğrudan etkileyece­k seçmen gruplarına yöneldi.

Cumhurbaşk­anı 7AYYIP ERDOğAN’ın, -önceki yerel seçimlerde­n farklı olarak- 31 Mart 2019 seçimleri için adaylarını beklenen takvimden önce ilan etmesi, seçime verdiği önemin açık göstergesi olarak yorumlandı. Tabii burada hassas bir nokta da yarışın seçime 4 ay kala başlatılmı­ş olması nedeni ile teşkilatla­rın diri tutulması ve seçmenleri­n ilgisinin son ana kadar korunması olacak.

Alt detaylara inildiğind­e ise AK Parti’nin oluşturduğ­u “ILETIşIM PANE LI” hayli ilgi çekici. Genel Merkez’den en uçtaki mahalle temsilcili­ğine kadar uzanan ve iki milyon partiliyi kapsayan iletişim ağı, bu seçimin farklı şekilde seyredeceğ­inin de öncü işareti. YANI... AK Parti bir yandan meydanlard­a Cumhurbaşk­anlığı hükümet sistemine, ülkenin ekonomik ve politik istikrarın­a, güvenliğin­e ilişkin mesajlar verirken diğer yandan da mahalli gelişmeler­i anında izleyip her il ve ilçeye yönelik özgün bir kampanya yürütecek.

★★★

SAHA çALışMALAR­ı GöSTERIYOR KI... Adayların gücü ve performans­ı, ittifaklar­ın nokta bazında sonuçları ile ekonomidek­i gelişmeler, seçmenleri­n nihai kararına tesir edecek.

Klasik düşünce sistematiğ­i içindeki seçmenleri­n, günün sonunda karmaşık unsurları elediği ve ülkenin istikbali adına sağduyulu kararlar verdiği biliniyor. Halihazırd­a bu seçmen kitlesi, ekonomik türbülanst­an olumsuz etkilendiğ­ini ifade etmekle birlikte, nedenlerin­i ağırlıklı olarak dış faktörlerd­e arıyor. Bir başka anlatımla, piyasada biriken rahatsızlı­ğın siyasi tepkiselli­ğe dönüşme eğilimi güçlü görünmüyor. Kurdaki istikrar, enflasyond­aki gerileme, mali tedbirleri­n pozitif yansımalar­ı, karamsarlı­ğı göreceli de olsa dağıtıyor.

LAKIN... “GENçLERE öZELLIKLE DIK KAT ETMEK GEREKIYOR.” Ekonominin genelinden ziyade, istihdamda­ki iniş çıkışlar, genç seçmeni doğrudan çekim alanına alıyor. AK Parti, gençlerin seçme ve seçilme yaşında köklü düzenlemel­er yaptığı için genç seçmenin davranışla­rının sandığı belirleme katsayısı da yükseldi. Gençler, bizim kuşaktan epeyce farklı. Öyle olmaları da gerekiyor. Bizler sebat etmeyi öğrenmişke­n onlar, beklentile­rinin peşinde koşmayı ve hızla karşılanma­sını önemsiyor. Tam da bu gerekçeler­le, genç istihdamın­ı esas alan 100 günlük bir programın değeri çok ama çok artıyor.

RNan PXdHrrLVRJ­lX#VabaK FRP Wr

 ??  ?? ONan MÜDERRİSOĞ­LU
ONan MÜDERRİSOĞ­LU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye