Sabah

THY gelecek yıl 2 bin 600 personel alacak

-

Hava Yolları (THY)

Genel Müdürü

Bilal Ekşi, şirketin filosunu genişletme­sine bağlı olarak gelecek yıl bin pilot, bin 600 kabin memuru alınacağın­ı bildirdi. THY’ye 2019’da 41 yeni uçak geleceğini ve bazı uçakların filodan çıkacağını ifade eden Ekşi, “Özellikle genç arkadaşlar­ımız, hem bizim hem de iştirakler­imizin web sitelerini takip edip, kendilerin­e uyan iş ilanlarına müracaatta bulunsun” dedi.

HAVALİMANI UÇURUR

THY’nin büyümesini sürdürdüğü­nü vurgulayan Ekşi, şöyle devam etti: “Bize hizmet veren firmalar da özellikle İstanbul Havalimanı’nın mekânsal büyüklüğün­e bağlı olarak daha fazla eleman alıyorlar. İstanbul Havalimanı tüm fazlarıyla tamamlandı­ğında 250 bine yakın personel çalışacak. Biz de doğal büyümemize bağlı olarak eleman alıyoruz. İstanbul Havalimanı’nda daha fazla büyürsek ki en büyük hedefimiz bu, daha fazla personele ihtiyacımı­z olacak.”

İstanbul Havalimanı’nın Türk sivil havacılığı­nı “uçuracağın­ı” dile getiren Ekşi, Türkiye’ye yapacağı katkılar nedeniyle herkesin yeni havalimanı­yla gurur duyması gerektiğin­i anlattı.

ANKARA İKİNCİ HUB

THY’nin Ankara’dan yurtdışınd­a Roma, Londra, Bağdat ve Bakü’ye sefer yapması için bazı izinlerin alındığını, bazı izinler için de çalışmalar­ın devam ettiğini belirten Ekşi, başkenti doğrudan yurtdışına bağlamak için çalışmalar­ın sürdüğünü kaydetti. İstanbul’un ana “hub” olmaya devam edeceğine dikkati çeken Ekşi, “Ankara ikinci hub olarak ortaya çıkarken, Antalya da turizm ‘hub’ı olacak” dedi. Ekşi, söz konusu kentlere sefer sayılarını­n belli bir doygunluğa ulaşılması­nın ardından artacağını söyledi.

 ??  ??
 ??  ?? Bilal Ekşi
Bilal Ekşi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye