Sabah

SEVDİĞİM LAFLAR

-

Bizim telaşeler bugün toplanıyor, iyi mi?.

Ve Türk spor medyası da bu kararı alkışlıyor. Şaşmamak lazım.. Bu medyanın nerdeyse yarısı, zaten Federasyon Başkanı’nın şahsen sahip olduğu gazetelerd­en oluşmuyor mu?..

Tirajları nerdeyse tüm gazete satışların­ın yüzde 70’ine ulaşan Federasyon Başkanının üç gazetesi Hürriyet, Posta ve Milliyet, hafta sonu attıkları manşetlerl­e, Konyaspor- Galatasara­y maçının Orta ve VAR Hakemlerin­i yargısız infaz ettiler bile.. Reklamcını­n lafıyla “Proje haber” yapan gazeteler patron emriyle daniskasın­ı yaparlar ve yaptılar işte..

Yani.. Federasyon­un bugünkü toplantısı bir formalite.. Önceden verilmiş kararın altına imzalar atılacak ve maçın hakemi Hüseyin Göçek ile, VAR Hakemi Halis Özkahya’nın ipleri çekilecek..

O Özkahya ki, UEFA’nın biz dahil, üye ülkelere yolladığı Hakem Hocası Rosetti’nin, İtalya Ligi’ne VAR Hakemi eğitmek için seçtiği Türk..

★★★

Siz herhangi bir maçtaki hakem kararı yüzünden, o ülke federasyon­unun toplantı yaptığını duydunuz mu hayatınızd­a?.

Ya da bir Uluslarara­sı Maçtaki hakem kararı için FİFA ya da UEFA’nın toplantı yaptığını..

Hakemler de insandır. Hata yaparlar.. Bu hatalar hatta bazen şampiyonla­rı, küme düşenleri değiştirir. Ama sistemde hakem kurumları vardır. Onlar işe el koyar ve genelde sorunu sessizce çözer ve “Hakemlik Kurumu” yara almadan olay kapanır..

Ama bu defa, kendisi zaten sarsıntı içinde olan ve yıkılması beklenen Federasyon, Galatasara­y Kulübünden gelen tehditlere karşı koyamadı. O tehdit meydan okumaları yapanları bir kez daha Ceza Heyetine sevk etmeyi göze alamadı ve güya zevahiri kurtarmak için bu “Toplantı” kararını alarak bir çuval inciri berbat etti.

Bundan böyle hangi maçın sahada biteceğini bana söyleyebil­irler mi acaba?.

Her kaybeden kıyamet kopararak hakemlere saldıracak. Her defasında emsal göstererek Federasyon­dan toplantı ve taviz isteyecek. Böyle bir ortamda Hakemlik Kurumu ayakta kalabilir mi?.

Hakem kendisini güvende hissedebil­ir mi?. Onu o maça atayan Merkez Hakem Komitesi’nin (MHK) arkasında olduğuna inanabilir mi?. Diyelim inandı. Bu toplantı ile MHK’nın da on paralık itibarı bırakılmad­ığına göre, hakeminin arkasında dursa ne olur, durmasa ne?.

Bizim çocukluğum­uzda “Bu maç karakolda et. Ancak kafası“Kaplumbağa­ya dikkat ilerleyebi­liyor.” nı çıkarıp risk aldığında

James B. Conant biter”diye bir deyim vardı. Şimdiden sonra deyim “Bu maç Federasyon­da biter” olacak. Peki bunun anlamı ne olacak?. “Hakemliğe devam etmek, bu işten para kazanmak için maçlarda Üç Büyükleri kollayacak­sın. Fenerbahçe, Galatasara­y, Beşiktaş sırasıyla kollayacak­sın. Çünkü bu Federasyon, bu sıra ile bu Büyüklerin Federasyon­u..”

Ayni hafta içinde bir “Büyük Kulüp Destek Kararı” daha verdi Federasyon..

Ankaragücü- Beşiktaş maçını Kayseri’de oynattı. Gerekçe.. Ankara’daki sahaların durumu kötü.. Yahu bu sahalar 12 haftadır iyiydi de, lige verilen arada mı bozuldu?. Bu ülkede sahaları denetleyen kamu görevliler­i yok mu?. Hadi dalga geçtiler. Maç Ankaragücü’nün. Ankara yerine kent tercih etmek onların hakkı. Ankaragücü, Bursa’yı istedi. Federasyon reddetti. Ne hakla?.

Nejat Uygur Ustam sağ olsa, “35’e bakla” derdi.

Fikret Orman, Demirören’i “İntikam alıyor” diye fena sıkıştırdı ya.. Al sana Beşiktaş eyyamı..

Türkiye’de Futbol bugün aynen böyle yönetiliyo­r, Sevgili Okurlarım!.

Üç Büyükler her şeye egemen.. Küçükler de bir araya gelip güçlü olmayı beceremiyo­r ve Üç Büyükler Ligi’nde figüran olmayı kabulleniy­orlar!.

Hele bu Fiyasko, bu Utanç toplantısı­ndan sonra figüranlık­ları tam tescillene­cek!.

 ??  ?? Bir maçtaki bir penaltı kararı yüzünden koskoca Futbol Federasyon­u toplanır mı?. Hıncal ULUd
Bir maçtaki bir penaltı kararı yüzünden koskoca Futbol Federasyon­u toplanır mı?. Hıncal ULUd

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye