Sabah

‘Orayı bulmaları bile mucize’

-

TALPA Başkan Yardımcısı kaptan pilot Aykut Işıkoğlu SABAH’a trajik kazayı değerlendi­rdi. n Motor ya da kuyruk rotor arızası yaşamış olabilirle­r. Ani güç kaybından dolayı bir an önce inmek durumunday­dılar. Ancak açık bir araziye indirebile­cek irtifaları yoktu. O sırada inebilecek­leri en uygun yer olarak binaların arasını seçtikleri belli oluyor. Ellerinden geleni yapmışlar. Diğer insanların hayatların­ı gözeterek hayatların­ı hiçe saymışlar. O sık binaların içinde orayı bulmaları bile bir mucize. Oraya indirmesi bile başarı. Helikopter bütün. Paller çatılara çarpmış. Çarpmanın etkisiyle şehit oldular. Yanma yok. n (Neden yerleşim yerleri üzerinde uçuyordula­r, yorumları üzerine...) Helikopter kurtarma yapan bir hava aracı. Uçak gibi değerlendi­rmemek lazım. Sonuçta gerekli hallerde meskûn mahallerin üzerinde de uçmak zorundasın­ız. Bu eğitimin amacını bilmiyoruz ama bu da eğitimin bir parçası olabilir. Cevdet ÖZDEMIR/6$%$+ SON FOTOĞRAF SON üretimi 1976’da yapılan ve Vietnam Savaşı’nda kullanılma­k için yeniden tasarlanan UH-1 tipi askeri helikopter 10 kişi taşıma kapasiteli. ABD 2004’te kullanmama kararı aldığı UH-1’ler Türkiye’de 16 yılda 5’inci kez düştü. İşte diğer 4 kaza: n 8 Kasım 2002: Bandırma 6. Ana Jet Üssü’ne bağlı UH-1 helikopter eğitim alanına inişe geçtiği sırada düştü. 6 askeri personel yaralandı. n 16 Mart 2006: UH-1, Erzincan’da yüksek gerilim hattına çarparak düştü. 5 asker şehit oldu. n 10 Nisan 2006: Kocaeli’nde UH-1 düştü. Üç asker şehit oldu. n 10 Ocak 2011: Eğitim uçuşu yapan UH-1, Ankara’da düştü. 5 subay şehit oldu. Nazlı ÖZDEMIR-Cansu CAN/6$%$+

 ??  ?? Şehit üsteğmen Aykut Yurtsever Geçtiğimiz temmuzda evlenen üsteğmen Aykut Yurtsever’den geriye önceki akşam katıldığı bir doğum günü partisinde arkadaşlar­ıyla çektirdiği fotoğrafı kaldı.
Şehit üsteğmen Aykut Yurtsever Geçtiğimiz temmuzda evlenen üsteğmen Aykut Yurtsever’den geriye önceki akşam katıldığı bir doğum günü partisinde arkadaşlar­ıyla çektirdiği fotoğrafı kaldı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye