Sabah

Gaziantep’te Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yeniden aday gösterilen Fatma Şahin, kente 2 ayrı metro hattı yapacak. Erzurum’da yeniden aday olan Mehmet Sekmen ise trafik sorununu 19 km’lik tramvay ile çözecek

-

aşkan Recep Tayyip Erdoğan’ın isimlerini açıkladığı AK Parti belediye başkan adayları hazırladık­ları projeleri SABAH’a anlattı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yeniden aday gösterilen mevcut başkan Fatma Şahin, şehir merkezi ile yeni gelişen Karataş bölgesi arasında metro hattı kurulacağı­nı söyledi. İstasyon Meydanı’ndan başlayıp trafik ve yolcu yoğunluğun­un olduğu kentin batı ve güney bölgelerin­e gidecek olan 2 ayrı metro hattının projesi ile ilgili bilgi veren Şahin, halen 2 hatta çalışan tramvayın ihtiyacı karşılayam­adığını, vagonları çift yapmaların­a rağmen yoğun bir talep olduğunu belirterek, “Artık metro yapmamız kaçınılmaz olmuştu” dedi.

MHP’NİN Antalya kampında partinin belediye başkanları, il başkanları ve parti yönetimine yönelik hazırlanan yerel seçim sunumunda önemli uyarılarda bulunuldu. MHP lideri Devlet Bahçeli, adayların Cumhur İttifakı’nın ruhuna uygun hareket etmeleri gerektiğin­in altını çizerken; ittifakın oyunun da yüzde 52’nin altına düşmemesi için çok çalışmalar­ı gerektiğin­i vurguladı.

Kampta Anadolu Üniversite­si İletişim Bilimleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Rasime Ayhan Yılmaz adaylara yönelik yaptığı “Yerel seçimlerde iletişim” sunumunda önemli bilgiler verdi:

n Sosyal medya üzerinde tartışmala­rdan kaçının. Projelerin­izi pozitif bir şekilde anlatın.

n Diksiyona dikkat edin. Dozunda kullanılmı­ş atasözü ve yerel deyişlerin Toplam 65 kilometre olacak iki hatta 22 istasyon ile hizmet verecekler­ini anlatan Şahin, “Hattın biri Tren Garı’ndan başlayıp 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, Doğumevi Kavşağı, Tutluk, Akkent ve Şehir Hastanesi istikameti­nde olacak. İkinci hattımız ise Tren Garı’ndan başlayıp 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, oradan Valilik, Üniversite ve GAÜN 15 Temmuz Yerleşkesi’ne kadar devam edecek. Bu projede sadece günümüzü değil bundan 20-30 yıl sonra oluşabilec­ek nüfus ve talep yoğunluğu dikkate alarak çalıştık” diye konuştu.

TRAMVAYA KAVUŞACAK

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ikinci kez aday gösterilen Mehmet Sekmen ise kent içi tramvay projesini SABAH’a anlattı. Başkan Sekmen 2019’da ilk kazmanın vurulacağı­nı ifade ederek şunları söylemoder­n di: “Erzurum çok daha bir görünüme kavuşacak. Bu projeyle şehir içi trafik sorunu tamaEtüt men ortadan kalkacak. çalışmalar­ımızı tamamlayar­ak projemizi sunduk. Sayın popülarite­yi artırır. Yerel şiveyi abartısız kullanın.

n Tartışma programlar­ında ciddi, ağırbaşlı bir karaktere sahip olun.

n Uzun konvoylarl­a gövde gösterisi yapmak yerine her sokağa girin.

n Gençlere spor, teknoloji kullanımı ve sosyal inovasyonl­a yaklaşın. MH3 Genel Yardımcısı Başkan

İzzet Ulvi Yönter, Antalya kampı ve son nın verimli açıcı, derece ufuk şekilde yararlı bir gerçekleşt­iğini söyledi. Yönter, teşkilatla belediye baş rının, Cumhur kanlarının önemini İttifakı’nın idrak anladıklar­ını, belirterek ettiklerin­i berkemal” “Asayiş dedi. Cumhurbaşk­anımız Erzurum’da vatandaşla­rımıza bu müjdeyi vermişti. Toplamda 19 kilometred­en oluşacak olan hatta 17 istasyon yer alacak. 2020’de hizmete açmayı planlıyoru­z. Şehrimiz her geçen gün gelişiyor. Bu gelişmeler doğrultusu­nda meydana gelen trafik sorunu da kaçınılmaz bir gerçek. Bu tramvaylar­ımızla hem bu problemi ortadan kaldıracağ­ız hem de şehrimizde çok daha modern bir görüntüyü hakim kılacağız.” Mehmet BONCUKFurk­an NEHRİ- Mehmet YILDIRIM- Sırrıberk ARSLAN-Tahir ÖZÇELİK

-Metin HARIKÇI / MALATYA’DA AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Selahattin Gürkan, adaylığını­n açıklanmas­ının ardından yayımladığ­ı mesajda, “Her rengin içinde olduğu ‘Mutlu Bir Malatya Tablosu’nu el ele vererek birlikte yapacağız. İnsana dokunan, insana değer katan, vasat bir belediyeci­liğin üstüne çıkarak gönül belediyeci­liğini en güzel örnekleri ile uygulayan, Bbelediyec­ilik hizmetleri noktasında Türkiye’ye sınıf atlatan AK Parti’nin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

 ??  ?? DeYlet Bahoeli
DeYlet Bahoeli
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye