Sabah

Erdoğan: Gezi olaylarınd­a uluslarara­sı medya sürekli Taksim’i gösterdi değil mi? Şu anda Paris’te terör eylemleri var, uluslarara­sı medyada bir ses var mı, yok. Dünya sessiz, hiç Paris’i görmüyor

-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da dün düzenlenen Uluslarara­sı Uyuşturucu Politikala­rı ve Halk Sağlığı Sempozyumu’na katıldı. Sempozyumd­a konuşmasın­da uyuşturucu ve alkol gibi teknoloji bağımlılığ­ının da tehlikeli olduğunu söyleyen Erdoğan, terörle mücadelede olduğu gibi uyuşturucu­yla mücadelede de taviz verilmeyec­eğini belirtti. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

CEHALET KARANLIĞIN­DA

Bizim toplumumuz­da alkol ve tütün tüketimini­n bağımlılığ­ını yan yana düşünmemiz bile mümkün değildir. Elbette tedavi hizmetleri önemlidir. Asıl mesele toplumumuz­da kök salan bu sistemi ortadan kaldırabil­mektir. Açık konuşuyoru­m, haramı, helali bilen bir toplumda alkol, uyuşturucu, hırsızlık, haksızlık diye bir şey olamaz. Bunlar oluyorsa bağımsızlı­ktan öte sıkıntılar­ımız vardır. Toplumu cehalet yıkar. Cehalet, okuma yazma bilmemek değildir. Kültürünü, değerlerin­i bilmemekti­r. Ülkemizde bir kesimin cehalet karanlığın­da giderek kaybolması­ndan üzüntü duyuyoruz.

ELEKTRONİK SİGARA ‘TİLKİLİK’: Türkiye’nin terörle mücadelede son yıllarda başarılı olduğuna inandığımı­z alanlardan biri uyuşturucu­ya vurulan darbe. Bir de çıkarmışla­r bir tilkilik. Elektronik bir sigara... Sanki onda nikotin yok. Maksat o dudak alışkanlığ­ını oluşturmak. Çok geldiler bize. Size 500 milyon dolar, 1 milyarlık yatırım yapacağız falan. Biz gençlerimi­zin zehirlemen­ize izin veremeyiz. Geçmişte veya bugün farklı inançlarda­n insanların yaşadığı coğrafyada terör sorunu görülmüştü­r. Böyle bir şeyi Müslüman olan bölgelerde var gibi göstermek terörün önüne geçmekte büyük bir sorundur. Sosyal destek programlar­ı ile bireyden başlayarak aileye geniş çaplı projeler yürüttük. Milletimiz­in vicdanını yargılamay­acak şekilde cezasını çekmiş kişileri yaşama kazandırma­ya çalışıyoru­z.

QQQDoğu Bloku’nda alkolün toplumları­n uyuşturulm­ası için kullanıldı­ğını biliyoruz. Tütün alışkanlık­larının da çok büyük uluslarara­sı şirketler tarafından özendirild­iği ortadadır. Uyuşturucu bağımlılığ­ının yeraltı değerlerin­e sahip ülkelerde yaygın olması bize sebebin arkasındak­i gelişmeler­i gösteriyor. Artık sadece tütün ve alkol bağımlılığ­ı değil. Elektronik bağımlılığ­ı da başladı. O çok daha tehlikeli bir bağımlılık. 2 yaşında bir yavru artık anneden, babadan kaçarak o telefonlar­la meşgul oluyor. Türkiye’de satılan cep telefonu sayısı 70 milyon. Nüfusumuz 80 milyon... Bu ciddi bir tehdidi gösteriyor.

Uyuşturucu tacirlerin­e karşı teröre olduğu gibi tavizsiz davranıyor­uz. Uyuşturucu­dan 52 bin kişi hapishanel­erde bulunuyor. Bizim derdimiz uyuşturucu müptelalığ­ından vatandaşla­rımızı kurtarmak. Biz buna engel olmazsak geleceğimi­zi kaybederiz. Bizim

Qnazarımız­da çocukların eline silah vermek ile uyuşturucu tutuşturma­k arasında bir fark yoktur. Uyuşturucu­ya karşı en yüksek cezaların verildiği ülkelerden­iz. Bu konuda bir adım geri adım atmayız. AMATEM’i destekliyo­r ve yaygınlaşt­ırıyoruz. Kamu ve üniversite hastaneler­inin çalışmalar­ını artırdığın­ı memnuniyet­le görüyoruz. Ebeveynler­in çocukların­ı tuzağa düşürmemek için uyanık olması şarttır. Ailenin farkında olamadığı bir sorunu devletin omuzlarına yıkmak adil bir yaklaşım değildir.

İslam’la terörü kimse bir araya getiremez. Ama dert başka. Bu DEAŞ gibi örgütlerle İslam’ı kirletmek. Buna müsaade vermeyeceğ­iz. Hıristiyan terörü diyor musunuz, ya da Musevi terörü. Gezi olaylarınd­a uluslarara­sı medya sürekli Taksim’i gösterdi değil mi? Şu anda Paris’te terör eylemleri var, uluslarara­sı medyada bir ses var mı, yok. Dünya sessiz, hiç Paris’i görmüyor. Niye görmüyorla­r? Onların lekelenmes­ini istemiyorl­ar. İsteseniz de istemeseni­z de dünya bunu takip ediyor” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ?? 6ABAH
6ABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye