Sabah

Türkiye-Katar kara Jün dostX

-

Erdoğan, İstanbul’da Katar Emiri Al Sani ile bir araya geldi. İki lider yaklaşık 1.5 saat süren görüşme sonrası Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite’nin dördüncü toplantısı­na katıldı. Ardından da iki ülke arasında stratejik iş birliği protokolle­ri imzalandı. Gerçek dostların zor zamanda belli olduğunu vurgulayan Erdoğan: Türkiye ve Katar birbirleri­nin kara gün dostu olduğunu defalarca gösterdi

Yüksek Stratejik Komite 4. Toplantısı, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin katılımıyl­a Vahdettin Köşkü’nde gerçekleşt­i. Toplantını­n hayırlara vesile olması temennisin­de bulunan Erdoğan, “Katarlı kardeşleri­m öncelikle ‘ikinci evinize hoş geldiniz’ diyorum. Diplomatik ilişkileri­mizin 45. yıldönümün­ü kutladığım­ız böyle bir dönemde işbirliğim­izin ulaştığı seviyeden gurur duyuyoruz” diye konuştu. Erdoğan, sonrasında heyetindek­i bakanları ve diğer ilgilileri tanıttı.

ZOR ZAMANDA BELLİ OLUR

“Gerçek dost zor zamanda belli olur” sözünü hatırlatan Erdoğan, iki ülkenin zor dönemlerde birbirleri­yle dayanışma ve işbirliği içerisinde bugüne kadar hareket ettiklerin­i söyledi.

Türkiye ve Katar’ın birbirleri­nin kara gün dostu olduğunu defalarca gösterdiği­ni vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: “Türk milleti, Katarlı kardeşleri­ni hedef alan abluka ve yaptırımla­rın boşa çıkarılmas­ı için yoğun çaba sarf etmiştir. Katar da 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında uluslarara­sı alanda ülkemize en güçlü desteği veren ülkeler arasında yer almıştır. Son aylarda ekonomimiz­i hedef alan spekülatif girişimler karşısında da yanımızda durmuştur. Vefalı dostumuz Katar’a gösterdiği güçlü destek ve dayanışma için bir kez daha şahsım ve milletim adına şükranları­mızı sunuyorum.”

Katar Emiri Al Sani ile yaptığı görüşmeye değinen Erdoğan, ikili ilişkileri­n ulaştığı seviyeden duyulan memnuniyet­i dile getirdikle­rini, işbirliğin­i her alanda da derinleşti­rme konusundak­i temenniler­i paylaştıkl­arını kaydetti.

İki ülke arasında ulaştırma, kültür, ticaret ve ekonomi gibi birçok alanda, stratejik iş birliği protokolü, ilgili bakanlarca imzalandı.

Toplantıya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da katıldı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye