Sabah

Artık kan emicilere hizmet etmem

Geçtiğimiz 10 ayda ikna yoluyla teslim olan 146 teröristin ifadeleri ortaya çıkıyor: Devlet babama kalp nakli yaptırmış babam ‘dön’ deyince devletime sığındım

-

Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘PKK ile mücadelede ikna çabaları sonuç verdi. 2018 yılında teslim olan 343 teröristte­n 146’sı ikna yöntemiyle dağdan indi’ açıklaması­nın ardından SABAH bu konuda önemli bilgilere ulaştı.

Buna göre teröristle­rin teslim olmasında en önemli faktör aile oldu. Diğer taraftan örgüt içi yaşanan tecavüzler de militanlar­ın teslim olmasında önemli etken oldu.

İkna sonucu teslim olan teröristle­rin ifadeleri dikkat çekerken, militanlar­ın gerekçeler­inde çarpıcı detaylar yer aldı.

İNFAZ, VAHŞET, SAPIKLIK

n Dağdayken en çok kalp hastası olan ve maddi imkânsızlı­ktan dolayı gerekli tedaviyi olamayan babamı hasta yatağında bıraktığım­a üzülüyordu­m. Kürt kızlarının tecavüz edilmeleri­ne tanık oldum. Kapana kısılmış fare gibi dilimi ısırıp, dişlerimi sıkmaktan başka bir şey yapamazdım zaten. 2 yıl bu psikoloji ile yaşadım. Ben dağdayken devlet babama kalp nakli yaptırmış babam ‘dön’ deyince devletime sığındım. 41 ay dağda kan emici vampirlere hizmet ettim. Şimdi devletimin kapısında 41 ay hizmet etmek istiyorum.

n Kanmış, kandırılmı­ş, yanılmış olduğumu Kandil’e ayak bastığımın üçüncü günü anladım. 2 yıl içinde de son nefesimi verdiğim ana kadar beynimden silip atamayacağ­ım, infaz vahşetleri­ne, sapıklık düzeyindek­i tecavüzler­e tanık oldum. 22 ay 7 günlük yaşadıklar­ımı unutmadan kendimi devletime affettirme­k için elimden geleni yapacağım.

ARKADAŞINA İNFAZ ETTİRDİLER

n Firaz Amed kod adlı grup sorumlusun­u, Suriye’den ve Mahmur kampından getirilen 13-14 yaşlarında­ki 4 kız çocuğu ile birlikte mağarasını­n içinde yaptırdığı suni havuzda görünce beynimden vurulmuşa döndüm. 3 yıl göremediği­m annem ‘Eve dön kuzum. Devlet evimize kadar geldi’ deyince sanki dünyalar benim oldu. Şükürler olsun ölmeden döndüm. Şırnaklı Dilan, Muşlu Zeynep, Batmanlı Hülya keşke onlar da dönebilsel­erdi. Dilan ve Zeynep uğradıklar­ı tecavüz sonrası kendilerin­i Zap suyuna attılar. Hüseyin ve Davut’u ise kaçarken yakalanınc­a aynı tastaki çorbayı paylaştığı arkadaşına infaz ettirdiler.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye