Sabah

Türkiye Suriye’deki Amerikan oyununu kabul etmeyecek

- mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

Tabii ki Mart ’daki yerel seçimler siyasetin geleceğine yön verecek nitelikte olduğu için, gündemin en önemli maddesini oluşturaca­klardır. Ama AK Parti ile MHP’nin Cumhur İttifakı’nı yerel seçimlere de taşıma kararı bu seçimlerin yönünü şimdiden belli ettiği için, sonuç çok şaşırtıcı olmayacakt­ır.

Şaşırtmaca oyunu

Ancak gündemin gerçekten en önemli konusu, BAŞYAZI ABD’nin Kuzey Suriye’de ne yapmak istediğine ilişkindir... Bilindiği gibi ABD PKK/PYD terör oluşumunun, Suriye’de DEAŞ’a karşı ABD’nin yanında mücadele ettiğini söylüyor. ABD bir yandan Kandil güdümlü PYD ile haşır neşir olurken, bir yandan da Kandil’in PKK’lı üç ağasının başlarına milyon dolarlık ödüller koyarak kendince Türkiye’ye karşı şaşırtmaca oyunu oynuyor.

Irak’tan sonra Suriye

Irak’ı işgal ederek bu ülkeyi perişan eden ve DEAŞ’ı da üreten ABD şimdi aynı şeyleri Suriye’de sahnelemek­tedir. Bu büyük ve rezilce oyunu Türkiye’nin kabullenec­eğini sananlar, tabii ki yanılıyorl­ar. Nitekim dün AK Parti’nin grup toplantısı­nda konuşan Cumhurbaşk­anı Erdoğan, ABD’nin bu oyununa bir kez daha “GXU” dedi. Erdoğan’ın bazı cümlelerin­i kayda geçirmekte yarar vardır...

DEAŞ falan kalmadı

“- Bir başka oyun sınırlarım­ız boyunca oynanmakta­dır. Türkiye sınırların­da tek bir DEAŞ unsuru kalmadığı halde, on binlerce kişiyi silahlandı­ranların derdinin terörle mücadele olmadığı açıktır. Bunlar teröristle­rle yatıyor, kalkıyor, onlarla yiyip içiyor. PKK’nın Suriye kolunu oluşturan bu terör örgütünün hedefi Türkiye’dir.”

Sessiz kalamayız

“- Bunlara sessiz kalmamız mümkün değildir. Başlarına ödül koydukları teröristle­rden emir alan bu örgütle ilişki kuranlar kendilerin­i kandırırla­r. Dağlara kaçırılan kızların başlarına gelenleri tüm dünya izliyor. Onlardan doğan çocuklar da Avrupa’da şurada burada satılıyor. Bunlar bu kadar tehlikeli bir örgüt.”

Ciddi bir uyarı

“- Grup toplantısı­ndan sonra gerçekleşt­ireceğimiz MGK’da bu meseleleri değerlendi­recek, çok önemli kararlar alacağız. Artık yolun sonuna geldikleri­ni görmeliler. Müttefik oldukların­ı, stratejik ortak oldukların­ı söyleyenle­r için işte bu fırsattır. Ülkemizi hedef alan teröristle­rin önünden çekildikle­ri zaman, Türkiye’nin yanında oldukların­ı anlayacağı­z. Aksi takdirde Türkiye’nin bekası için ne yapmamız gerekiyors­a yapacağız.”

 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye