Sabah

83 YAşıNDA KATIL OLDU CINAYETI AğLAYARAK ANLATTı

76 yaşındaki eşini cep telefonuna gelen mesajlar nedeniyle öldüren 83 yaşındaki Bilal Aksakal, “Ayrılacağı­nı söyleyince sinirime yenildim” dedi

-

İstanbul Bayrampaşa’da turkuaz taksi sürücüsü Nihat Elçi, arka koltukta oturan müşterisin­in silahlı saldırısı sonucu ağır yaralandı. Hastanede yaşam mücadelesi veren Elçi’nin meslektaşl­arı, “Ekmeğimizi kazanırken ölmek istemiyoru­z” diye haykırdı. Olay önceki gece 00.30 sıralarınd­a Bayrampaşa Terazidere Mahallesi Çiftehavuz­lar Caddesi’nde yaşandı. Taksi uygulaması üzerinden bulduğu müşterisin­i Bayrampaşa’ya bırakan Nihat Elçi’nin aracına burada müşteri kılığındak­i saldırgan bindi. Araç hareket ettikten kısa bir süre sonra arka koltuktaki şüpheli, Elçi’nin başına ateş etti.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Talihsiz sürücü kanlar içinde kalırken, aracın ön kısmından cep telefonu, çanta ve paraları alan saldırgan kaçtı. Apar topar Bayrampaşa Koç Üniversite­si Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’ne kaldırılan taksicinin sağlık durumunun ağır olduğu, hayati tehlikesin­in sürdüğü bildirildi.

Kısa sürede sosyal medyada duyulan saldırı

İSTANBUL Sarıyer’de 76 yaşındaki eşi Esme Aksakal’ı cep telefonuna gelen mesajlar yüzünden çıkan tartışma sonrasında bıçakla öldüren 83 yaşındaki Bilal Aksakal ağlayarak savunma yaptı. “Bıçağı çıkaramadı­m. ‘Çok geç seni seviyorum’ dedim” ifadesini kullanan Aksakal detayları anlattı. Sarıyer’de 2 ay önce yaşanan cinayetin ardından Bilal Aksakal hakkında ağırlaştır­ılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Davanın önceki günkü ilk duruşmasın­da Bilal Aksakal ağlayarak savunma yaptı, özetle şu iddialarda bulundu:

‘ÖZGÜR YAŞAMAK İSTİYORUM’

“Almanya’da yaşıyorduk ve tatil için sürekli Türkiye’ye gelip gidiyorduk. Kimsede cep telefonu yokken eşine bir tane aldım. Kendisine yeni bir telefon alınca eskisini ben kullanmaya başladım. O telefonda, Alanya’da bir erkekle görüştüğün­ü öğrendim. İkilinin sürekli haberine tepki yağdı. Yaşam savaşı veren Nihat Elçi’nin iyileşmesi için dualar edildi. Taksiciler de hastane önünde toplanarak açıklamada bulundu. Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman, “Yıllardan beri söylediğim­iz bir şey var bizim. Darp ediliyoruz, gasp ediliyoruz. Can güvenliğim­izi yüzde 90 sağlayacak olan kabinli araç. Her ne olursa olsun biz bu araçların içerisinde güvenle hizmet vermek istiyoruz. Ekmeğimizi kazanırken ölmek istemiyoru­z” diye konuştu.

İstanbul Taksiciler Esnaf

Odası Yazı İşleri Müdürü Adem Coşkunyüre­k ise, “Emniyetle de sürekli istişare içindeyiz. İnşallah en kısa zamanda da fail bulunacak” dedi. mesajlaşıp fotoğrafla­r gönderdiği­ni anladım, telefonda tam 130 mesaj saydım. Bana, ‘Senden ayrılacağı­m, senden bıktım. Özgür yaşamak istiyorum’ dedi. Boşanmayı düşünüyord­um. Yine tatil için Türkiye’ye gelmiştik. Alanyalı kişiden, ‘Vay vay vay bakın kim gelmiş’ mesajı geldi. Ayrılacağı­nı yineledi, tartıştık. Çanakkale’ye gideceğini ısrarla söyleyince ve ‘Erkeksen al bıçağı beni vur, burada bitsin’ diyerek bıçağı bana doğru iteledi. Bir anda hayvanlık yaparak bıçağı aldım ve Esme’ye doğru salladım. Yere düştü. İntihar etmek istedim. Başımı dizine koydum. Esme’nin öldüğünü anlayınca gözlerini kapattım. Kendime geldiğimde cezaevinde­ydim.” Mahkeme, maktulün yazıştığı mesajlaşma­larının dökümü için dosyanın bilirkişiy­e gönderilme­sine, sanık Bilal Aksakal’ın da tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. Ali OKTAY

 ??  ?? Bilal Aksakal
Bilal Aksakal

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye