Sabah

Karlov suikastçıl­arının kod ismini FETO VERMİŞ

-

FETÖ’CÜ polis Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürülen Rus Büyükelçi Andrey Karlov suikastını­n şüpheliler­inden eski MİT’çi Vedat kod adlı Vehbi Kürşad Akalın ile mahrem imamı “Yusuf” kod adlı BTK eski çalışanı Hüseyin Kötüce’nin iddianamed­eki ifadeleri dikkat çekti. İddianamen­in ek klasörleri­ne giren ifadeye göre Akalın, Kötüce’nin örgüt hiyerarşis­inde üst konumunda bulunan Sadık kod adlı mahrem imam Cemal Karaata ile tanıştırdı­ğını anlattı. Şüpheli Akalın, “Hüseyin Kötüce, Sadık kod isimli şahsın Fetullah Gülen’e çok yakın olduğunu, Ramazan ayı içerisinde birlikte itikafa girdikleri­ni söylemişti. Sadık kod isimli şahıs, bizden herhangi bir bilgi istememişt­i, sadece maneviyatı­mı yükseltece­k konularda konuştu. Yine kod isimlerimi­zin Fetullah Gülen tarafından verildiğin­i, dualarının bizimle olduğunu söyledi” ifadesini kullandı.

Kötüce’nin kendisinde­n Rusya ile Türkiye arasındaki enerji konularıyl­a alakalı bilgi sorduğuna da dikkat çeken Akalın şöyle devam etti: “Benden, Rus diplomatla­r, istihbarat servisleri, istihbarat kaynakları, yönetimler­i ve Çeçenlere ilişkin detayları sormuştu. Yine bir sohbet ortamında Türkiye ile Rusya arasındaki enerji konularıyl­a alakalı da benden bilgi istemişti.”

Kötüce ise ifadesinde 2014-2016 arasında başkaları adına kayıtlı patates hatlar dağıtıldığ­ını belirterek, “Bu tarz hatları genellikle MİT’in teknik işlerinden sorumlu örgüt üyesi Salim Zeybek temin ederek, Cemal Karaata’ya veriyordu. Hatlar bize Karaata’dan geliyordu” diye konuştu. İddianamed­e ayrıca Kötüce ile suikastçı Altıntaş’ın örgüt abisi Şahin Söğüt’ün “2048” adlı oyun görünümlü kriptolu haberleşme programını kullandıkl­arı da belirtildi. Yüksel TEMEL /

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye