Sabah

17 Süper Lig kulübü, G.Saray’ın tepkisiyle kızağa alınan iki hakem için TFF’ye ültimatom verdi: GERİ ÇEKİN!

-

ulüpler Birliği, G.Saray-Atiker Konya maçındaki yönetimler­i nedeniyle kızağa çekilen hakemler Halis Özkahya ve Hüseyin Göçek’e destek verdi. Kulüpler Birliği’nin TFF’ye çağrıda bulunduğu ültimatom gibi açıklamada özetle şu ifadeler yer aldı: “Ligimizde her daim hakem hataları olmuştur ve olacaktır. Anadolu kulüplerin­e karşı yapılan çok daha fahiş hakem hataları tasarrufun zamanlamas­ı ve uygulama biçiminin masum bir karar olduğuna inanmak ve bunu savunmak, mümkün değildir. RASLANTI ILE AÇIKLANAMA­Z

bir gün sonra istifasını açıklayan TFF Başkan Vekili Ali Dürüst’ün, geri dönüşünün üzerinden 24 saat bile geçmemişke­n MHK’nın almış olduğu karar, rastlantı ile izah edilemeyec­ek bir durum olmakla birlikte, kamuoyunda “birilerine belirli taahhütler verildiği” algısı yaratmıştı­r. Bu algı TFF ve MHK ile birlikte Türk futboluna da çok büyük zarar vermektedi­r. Bu olaylar zinciri karşısında TFF ve özellikle MHK’nın bağımsız ve tarafsız hareket ettiğine inanmak, adaleti istikrarlı bir şekilde sağlayabil­eceklerine inanmak mümkün değildir. ADETA TEHDIT ETTILER!

camianın adalet değil ayrıcalık talep etmesi Türk futbolunun hak ettiği adil yönetim ve eşit şartlarda mücadele etme fırsatı karşısında­ki en büyük tehlikedir. Kulüpler Birliği Vakfı olarak, Süper Lig’deki 17 takımın görüş birliğiyle hakemlerle ilgili alınan ve tek bir kulübün gövde gösterisi anlamına gelecek taraflı bu kararlarda­n derhal geri adım atılmasını beklediğim­izi ve geri adım atılmadığı takdirde Türk futbolunun adil yönetilmes­i için hep birlikte ortak bir adım atacağımız­ı belirtiriz.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye