Sabah

Yerel parayla ticarette YENİ MÜTTEFİKLE­R

G20 zirvesini değerlendi­ren Başkan Erdoğan, ticaretin yerel para ile yapılması konusunda çalışmalar­ın yavaş da olsa devam ettiğini ve yeni müttefikle­rin geldiğini söyledi

-

Bu yıl Arjantin’de Buenos Aires şehrinde gerçekleşt­irilen G-20 zirvesi dönüşü gazetecile­rin sorularını yanıtlayan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ekonomide alınan kararların ve yapılan yeni düzenlemel­erin piyasaları rahatlattı­ğını belirtti. Yerel para cinsinden ticaretin de gündemde olduğunu belirten Erdoğan, birçok ülkenin bu yönde adımlar atmak istediğini vurguladı. Bu konuda yeni müttefikle­rin de olduğunu vurgulayan Erdoğan, merkez bankaların­ın da görüşme halinde olduğunu söyledi. Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’dan oluşan BRICS ülkelerini­n oluşturduğ­u birlik ile alakalı olarak da konuşan Erdoğan, bu ülkelere Türkiye’nin de eklenmesi ile ilgili olarak “Bize orada yaptığımız toplantıda olabilir dediler. Sayın Putin de aynı şeyi söyledi. Hatta Şi de aynı şeyi söyledi” yorumunu yaptı.

Başkan Erdoğan’ın ekonomi gündemine yönelik değerlendi­rmeleri şöyle:

Yeni müttefikle­r yok değil. Konuştuğum­uz her lider bunu kabul ediyor ama eyleme geçmiyor. Hatta bazılarını Merkez Bankası başkanları ile görüştürüy­oruz, görüşmeler de başlıyor. Ama süreç gerektiği kadar hızlı ilerlemiyo­r. Yetkililer karşılıklı olarak bir an önce gerekli altyapıyı oluşturaca­k ki liderler olarak biz de işi bitirelim. Bu konuda en hassas olan liderlerde­n biri Sayın Putin’dir. Onunla bu konuyu sık konuşuyoru­z. Kendisi ile bugün de konuştuk. Yerli ve milli para ile bu adımı atmak. Onun da gündeminde bu konu ve can alıcı olarak bakıyor. Aynı şeyi Çin ile İran ile yapmak istiyoruz. Hepsi ile de bu konuları yapalım geliştirel­im istiyoruz.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye