Sabah

DQ\a RaSRru

-

Fransa Cumhurbaşk­anı Emmanuel Macron, Paris’te gösteriler­e sahne olan Charles de Gaulle Meydanı ve Zafer Takı’nda incelemele­rde bulundu. aldı. Macron, çevrede oluşan hasar hakkında bilgi Son protesto gösteriler­inde tarihi eserler, özel ve kamu binaları zarar gördü. Onlarca araç ateşe verildi. Sara Netanyahu Benyamin Netanyahu

polisi, Başbakan Benyamin Netanyahu ve eşi Sara Netanyahu’ya yönelik rüşvet ve yolsuzluk iddiaları için dava açılması yönünde tavsiye kararı verdi. İsrail polisinden yapılan açıklamaya göre, Netanyahu ve eşi Sara’nın rüşvet kabul etme ve yolsuzlukl­a yargılanma­sı için yeterince kanıt var. Öte yandan Netanyahu polisin suçlamalar­ını reddetti, bunların basının yönettiği bir cadı avı olduğunu belirterek, “Ben ve eşime yönelik polis tavsiye kararları şaşırtıcı değil” yorumunda bulundu. Netanyahu ve eşine dava açılması konusunda kararı başsavcılı­k verecek. Başsavcılı­ğın kararını vermesinin aylar sürebilece­ği belirtiliy­or. Dosya 4000 olarak bilinen olayda, Netanyahu İletişim Bakanı olarak da görev yaptığı dönemde, telekomüni­kasyon şirketi Bezeq’e hukuki ayrıcalıkl­ar tanıdığı ve bunun karşılığın­da da şirkete ait Walla adlı internet gazetesind­e Netanyahu hakkında olumlu haberler yazıldığı iddia ediliyor.

Bahreyn merkezli 5. Filo Komutanı Koramiral Scott Stearney’nin, Bahreyn’deki evinde cumartesi günü ölü bulunduğu bildirildi. ABD Donanması, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada ABD Donanması Deniz Harekat Komutanı Amiral John Richardson’ın sözlerine yer vererek, Koramiral Stearney’nin ölümünde cinayet ihtimalini­n söz konusu olmadığı kaydedildi. Olayla ilgili soruşturma, Bahreyn’in desteğiyle devam ediyor.

 ??  ?? MACRON HASARI İNCELEDİ
MACRON HASARI İNCELEDİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye