Sabah

Teröre karşı işbirliği vurgusu

Başkan Erdoğan, Güney Amerika gezisinin ikinci durağı Paraguay’da Devlet Başkanı Benitez ile bir araya geldi. Görüşmeye ilişkin açıklamada, terörle mücadelede işbirliğin­in önemine dikkat çekildi Kılıçdaroğ­lu Almanya’ya gidip Türkiye’yi şikâyet ediyor. Tü

- +DVDQ A<

Erdoğan ve Emine Erdoğan ile Paraguay Devlet Başkanı Benitez ve eşi, Türk vatandaşla­rıyla fotoğraf çektirdi.

Başkan Erdoğan, G20 zirvesi için bulunduğu Arjantin’den Paraguay ve Venezüella ziyaretler­i için ayrılmadan önce gazetecile­re değerlendi­rmelerde bulundu.

Bu Kılıçdaroğ­lu’nun nerede olduğunu gösteriyor. Kılıçdaroğ­lu’nun vatansever­lik diye bir derdi yok. Bu vatanın, Türkiye’nin düşmanı ile kim yan yana kol kola ise ona ben olumlu bir nazarla bakamam. O partinin toplantıla­rında, o ismini zikrettiği­niz kadının (Sevim Dağdelen) aynı şekilde YPG’nin, terör örgütünün paçavralar­ı ile konuşma yaparken resimleri var.

Sen onlarla nasıl yan yana olabilirsi­n? Oraya gidip orada da iktidarımı­zı, Türkiye’yi şikayet ediyor. Buradan bütün basın mensupları­na söylüyorum. Sizin bu noktada yükünüz ağır. Bunların hepsi medyada gündeme getirilmel­i. Millete bunları açıkça göstermek ,anlatmak lazım. Hangi partinin mensubudur Almanya’da, bu parti ne iş yapar. CHP seçmenine de bunları en doğru şekilde anlatmak lazım.

1994 öncesi mi diyeceksin yoksa uzay yolculuğu mu diyeceksin. 94 öncesi diyorsan o zaten sana ait değil. Bunun dışında şu anda İzmir’in haline, Bodrum, Muğla’nın haline bak rezillik. O bu işlerden anlamaz. Belediyeci­liği bilmesi mümkün değil. Kağıthaney­i Kağıttepe yapandan başka birşey bekleyemez­sin. Bütün belediyele­ri toparlamak­tan bahsediyor. Şu an Tekirdağ’ın durumu çok kötü, Edirne rezillik. Yazık Paris gibi yapacağım derken. İzmir’in suyu yoktu, biz getirdik. Beydağı barajların­ı tut, oradan bağladık ve İzmir’in su sorununu hallettik.

Döner dönmez kalan yerlerdeki adaylarımı­zı da hızla belirleyec­eğiz. Büyükşehir noktasında zaten fazla kalan bir yerimiz yok. Onları da açıklayara­k inşallah yola devam edeceğiz. Burada geri kalmak istemiyoru­z. Cumhur ittifakını da burada herhangi

nbir yara almadan korumak, ittifakla yola güçlü bir şekilde devam etmenin kararlılığ­ı içerisinde­yiz.

MHP’den ve bizden de bir arkadaşımı­z şu anda tüm teknik çalışmalar­ı birlikte yürütüyorl­ar. Onlar çalışmalar­ı bitirme aşamasında getirince, o zaman biz de Sayın Genel Başkan ile bir araya gelip inşallah nihai kararı o şekilde vereceğiz. (Jest yapmadınız bize bu soruda ama sorusuna) Jestimiz var dedik, Sayın Devlet Bahçeli de aynı şeyi söyledi sağ olsun. Teknik çalışmayı yapan arkadaşlar bize onun da altyapısın­ı hazırlayac­aklar. Biz zaten onlara bazı ipuçlarını da verdik.

Bugüne kadar yapılanlar­da altyapı vazgeçilme­zimizdir. Bunun dışında İki önemli açıklama yaptım. Millet Bahçeleri ve Millet Kıraathane­leri. Bunlar benim üzerinde hassasiyet­le durdukları­m. Halk bizden somut şeyler bekliyor. Belediyeci­lik deyince akla AK parti geliyor. Bizim bu manifestom­uzda açıklayaca­ğımız maddeler var. Aklımda kaldığı kadarıyla arkadaşlar 10 maddelik bir hazırlık yapıyorlar. Bunun bizzat lansmanınd­a ben bulunacağı­m. Lansmanı Ankara ATO salonunda yapmak suretiyle adaylarımı­zla yola koyulacağı­z. İstanbul için de özel bir lansman olabilir.

Kaşıkçı cinayeti üzerinde, Kanada başbakanı Trudeau az da olsa durdu. Muhammed Bin Selman suç sabit olmadıkça kimse suçlanamaz gibi bir ifade kullandı. Ne yazık ki biz de cevap fırsatı yakalayama­dık. Bu olmayınca biz basın toplantısı­nda cevabı vermiş olduk. Suudi üst yönetimine ‘Kaşıkçı’nın cesedi nerededir?’ ‘Yerel işbirlikçi kimdir?’ Bunu bir defa sizin 20 kişilik ekibiniz biliyor. Burada hiç sağa sola kıvırmayın. Dışişleri Bakanları açıklama yaptı. Ne dedi? Yerel işbirlikçi zirvesi ve ikili Erdoğa lendirmele­rde temasl G20’nin bulun ticaret, 3 ana sü ikincisi tem göç re ve iklim destek mülteciler. ne bir konusunda Dünyada başkası var. B varsa nerede yoruz. hemen bir Allah Türkiye da bere Müslüman Arjantin’de

1 noktasında var.

Kend inşallah. TİKA ile d

Çin Türkiye’ye Devlet noktasında devlet bir Baş ile de bize bir ekonomik s sürdürüyor­uz. ve k olarak 2019’ kutlayacağ­ız. ile İdlib’de herhangi ciddi m bir sıkın ğunu Gezi’nin arkas açıkladım. Kavala’dır’ ve ‘Dış dedim. Steinmeier

Al Kendilerin­e bana

K seviyorsun­uz?

‘Neden yor?’ b diye Huku sordum.

Gezi’de (Fransa’daki o

Macron bedelini da bu öde kararlı. konud dedi. Bu işbirlikçi kim? Suudi istihbarat görevliler­ine Türkiye’ye gitme talimatını kim verdi? diye sorduk. Bilmiyoruz demeleri inandırıcı değil. Kime ne anlatıyors­unuz? İnsanları enayi, ahmak zannediyor­lar. Kamuoyunu kandıracak­larını zannettile­r. Ne oldu? Aradan bir ikigün geçti farklı açıklamala­r yapmaya başladılar. Biz kararlılığ­ımızı, takipçiliğ­imizi bundan sonra da devam ettireceği­z. Biz Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ikili ilişkileri bu cinayetle karıştırma­maya da özen gösterdik, gösteriyor­uz.

İkisi farklı şeyler. Biz., cinayet emrini verenin kimliği dahil, olayın tüm boyutlarıy­la aydınlatıl­masını istiyoruz. Erdoğan’ın G20 Zirvesi için gittiği Arjantin’de, eşi Emine Erdoğan da anlamlı bir törene katıldı. Türk İşbirliği ve Koordinasy­on Ajansı Başkanlığı (TİKA), Dr. Ricardo Gutierrez Çocuk Hastanesi’ne oftalmik ultrason cihazı, solunum cihazı, dijital görüntülem­e cihazı, hemodiyali­z hasta sandalyesi ve iki tekerlekli sedye desteğinde bulundu. Türkiye’nin Buenos Aires Büyükelçil­iği resmi konutundak­i törene, Emine Erdoğan’ın yanı sıra TİKA yetkililer­i,

nnnnnRecep Tayyip Erdoğan’ın Güney Amerika gezisinde, Arjantin’in ardından ikinci durağı Paraguay oldu. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, başkent Asuncion’daki Lopez Sarayı’nda, Devlet Başkanı Mario Abdo Benitez ve eşi Silvana Lopez Moerira Bo tarafından karşılandı. Türkiye’den Paraguay’a cumhurbaşk­anı düzeyinde ilk ziyareti gerçekleşt­iren Erdoğan ve Benitez, ardından baş başa görüşmeye geçti. Benitez, heyetler arası görüşme öncesi Erdoğan’a devlet nişanı takdim etti. Erdoğan, görüşmeler­in ardından Lopez Sarayı’ndan çıkarken, kendisini uzun süre dışarıda bekleyen bir grup Türk ile sohbet etti. Erdoğan’ın ziyaretiyl­e ilgili yapılan yazılı açıklamaya göre, iki cumhurbaşk­anı da

nnYusuf Can Sarıkaya Arjantin Sağlık Bakanı Yardımcısı Dr. Mirta Susana Gutierrez, milletveki­li Marcelo Wechsler ile birçok diplomatik temsilci ve çeşitli sivil toplum kuruluşlar­ının temsilcile­ri de katıldı. Emine Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Çocuk sağlığı bizim de öncelikli konularımı­zın başında gelmektedi­r. Geleceği emanet ettiğimiz çocuklarım­ıza en büyük yatırımı yapmalıyız. Çocukların bedeni ve ruhi gelişimi her şeyin üstündedir.

Ziyaretin hatırası olarak küresel gündem ve bulundukla­rı bölgelerin karşı karşıya olduğu terörizm ve sınır aşan suçlarla mücadelede çok taraflı işbirliğin­in önemini vurguladı. Erdoğan ve Benitez, iki ülke arasında güvenlik ve işbirliğin­in ahdi çerçevesin­in kısa sürede oluşturula­cağı düşüncesiy­le terörizmin her türüne, aşırıcılığ­a ve her tür dışlanmaya karşı güçlerini birleştirm­eyi taahhüt etti. İki lider, aynı şekilde hukuk alanında Suçluların İadesi Anlaşması, Cezai Konularda Adli Yardımlaşm­a Anlaşması, Hükümlüler­in Nakline İlişkin Anlaşma ve Adli İşbirliği Anlaşması müzakerele­rinin tamamlanma­sı talimatını verdi. Erdoğan, gösterilen sıcak konuksever­lik için de teşekkür ederek, Benitez’i Türkiye’ye davet etti. Onur Durgut Erdoğan, Arjantin’deki son gününde vatandaşla­rla sohbet etti. Şili’de yaşayan Yusuf Can Sarıkaya, “Sizi görmek için geldim. Siz gidince de döneceğim” dedi. Erdoğan, buradan Paraguay’a geçebilece­ğini söyleyen genci uçağına davet etti. Arjantin’de rehberlik yapan Onur Durgut ise Müslümanlı­ğı seçen Arjantinli bir kızla evleneceği­ni söyleyerek, Erdoğan’dan nikâh şahidi olmasını istedi. Erdoğan da “Olurum tabii” cevabını verdi. Silvana Lopez Moreira Bo Arjantin İslam Merkezi’ne de bir kreş yaptırılac­ak. TİKA bu çalışmanın temellerin­i de atmış bulunuyor.

Başkan Erdoğan’ın Paraguay ziyaretind­e ise TİKA’nın Sağlık Bakanlığı’na yaptığı ambulans ve tekerlekli sandalye yardımları­nın teslimi için başkent Asuncion’daki tarihi hükümet binası Lopez Sarayı’nda program düzenlendi. Törene, Emine Erdoğan ve Paraguay Devlet Başkanı Mario Abdo Benitez’in eşi Silvana Lopez Moreira Bo katıldı.

 ??  ?? BAŞKAN ERDOĞAN: BAŞKAN BAŞKAN
BAŞKAN ERDOĞAN: BAŞKAN BAŞKAN
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? +LODO KAPLAN
+LODO KAPLAN
 ??  ?? ONDQ MÜDERRİSOĞ­LU
ONDQ MÜDERRİSOĞ­LU
 ??  ?? +DVDQ A&lt;
+DVDQ A&lt;
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye