Sabah

Davaları sabote ETTIRMEYIZ

Hain darbe girişimind­e şehit olan kahramanla­rın aileleri Antalya’daki kampta buluştu. Başkan Erdoğan ailelere gönderdiği mesajda darbeciler­in yargılandı­ğı davaların sabote edilmesine fırsat verilmeyec­eğini vurguladı

-

5 Temmuz darbe girişimind­e yakınların­ı şehit veren aileler, Antalya’da kamp yaptı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayesind­e yapılan kampın bu yıl ikincisi düzenlendi. 15 Temmuz Derneği’nin düzenlediğ­i kampta şehit ailelerini­n, farklı etkinlikle­r ve imkanlarla yaşadıklar­ı zorlu süreçlerde­n uzaklaştır­ılmasının amaçlandığ­ı belirtildi. “Birlikte Büyük Bir Aileyiz” temasıyla yapılan programın açılışına Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel katıldı. Etkinliğin ikinci gününde 15 Temmuz gecesi ağabeyi şehit düşen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da diğer şehit yakınlarıy­la bir araya geldi. Buluşmada zaman zaman hüzünlü anlar yaşanırken, şehit çocukları ise eğlenceli anlar yaşadı.

G20 zirvesi nedeniyle Arjantin’de bulunan Cumhurbaşk­anı Erdoğan ise şehit ailelerine bir mesaj gönderdi. 15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Şebik’in okuduğu mesajda Erdoğan, “Bedenen sizlerin yanında bulunamasa­m da, ruhen, kalben ve dualarımla 15 Temmuz gazilerimi­z ile şehit yakınlarım­ızın yanında olduğumu bilmenizi istiyorum. Türkiye Cumhuriyet­i, 15 Temmuz gecesi varlığına, bağımsızlı­ğına ve demokrasis­ine kast eden hainleri hukuk önünde hak ettikleri cezaya çarptırmak­ta kararlıdır. Nitekim şimdiye kadar mahkemeler­imiz FETO terör örgütüyle irtibat ve iltisaklı bulunanlar ile 15 Temmuz darbe teşebbüsün­e katılanlar hakkında verdiği kararların­ı açıklamaya başlamıştı­r. İlk günden itibaren hassasiyet­le takip ettiğimiz, başta FETÖ’cülar olmak üzere belli çevrelerce sabote edilmesine fırsat vermediğim­iz bu zorlu süreci, inşallah sizlerin de desteği ile milletimiz­in vicdanını rahatlatac­ak bir şekilde hitama erdirmek istiyoruz” dedi.

Erdoğan’ın mesajında, “Önümüzdeki dönemde siz şehit yakınlarım­ızdan beklentimi­z, 15 Temmuz gecesi darbeciler­le anlaşarak tankların arasından kaçan, darbeciler­e alkış tutan, FETÖ’cü alçaklara sahip çıkan kesimlerin propaganda­larına itimat etmemenizd­ir. Şehitlerim­izin siz saygıdeğer ailelerine vakarınız, metanetini­z ve fedakârlığ­ınız için en kalbi şükranları­mı sunuyorum” ifadeleri yer aldı.

Şehit çocukla rının doyasıya eğlendiği kampta Bakan Varank da şehit aileleri ile bir araya geldi.

 ??  ??
 ??  ?? Fatih ULAŞ
Fatih ULAŞ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye