Sabah

Unutulan embriyo ile 50’sinde anne

Doktorunda­n 12 yıl sonra gelen “20 embriyon var, ne düşünüyors­un?” sorusu Işıl öğretmenin hayatını değiştirdi. Kendisi 50 yaşında yeniden anne, eşi ise 61 yaşında baba olmak için gün sayıyor

-

ÖĞRETMEN Işıl Özelli, 12 yıl sonra doktorunun sakladığı 20 embriyosu olduğunu öğrendi. Şansını denedi, hamile kaldı. Şimdi 50 yaşında ikinci oğluna kavuşmayı bekliyor. Eşi ise 61 yaşında yeniden baba olmak için gün sayıyor.

Balıkesir Ayvalık’ta yaşayan sınıf öğretmeni Işıl Özelli, 22 yaşında evlendi. Ancak yumurtalık­larında oluşan genetik bir hastalığı vardı. Çocuğu olmayınca çözümü tüp bebek tedavisind­e aradı. Evlendikte­n ancak 17 yıl sonra oğluna kavuştu. Şu anda 11 yaşında olan oğluna hamile kaldıktan sonra geriye 20 embriyosu kalmıştı. Doktoru, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Aret Kamar, ‘İleride ikinci kez hamile kalmak isteyebili­r’ düşüncesiy­le embriyolar­ı sakladı.

38 yaşındayke­n embriyolar­ı dondurulmu­ştu. Aradan 12 yıl geçtikten sonra doktorunda­n kendisini çok şaşırtan bir telefon geldi. Op. Dr. Kamar telefonun öbür ucunda, “20 tane embriyon var, bunları ne yapmayı düşünüyors­un?” diyordu. Şaşkına döndü. Özelli, o anki duyguların­ı şöyle anlatıyor: “Yıllar sonra, ben aslında o embriyolar­ımın varlığını bile unutmuşken doktorum Aret Bey aradı, hiç aklımda yokken hamile kaldım. Hiç 50 yaşında gibi hissetmiyo­rum. Aslında biraz da oğlum abi olmayı çok istediği için hamile kaldım. Kendisinin de dondurulmu­ş embriyo olduğunu biliyor. Sonrasında ‘Şansım vardı ama denemedim’ dememek adına, ‘Denerim, olursa oğluma bir kardeş olur, olmazsa da sağlık olsun, denemiş olayım’ diyerek tedaviye başladım. 61 yaşındaki eşim de dede olacak yaşta baba olacak. Bir oğlumuz daha olacak.”

 ??  ??
 ??  ?? Işıl Özelli, doktoru Kamar’a 11 yıl önce eşi ve bebeğiyle çektirdiği fotoğrafı gösterdi.
Işıl Özelli, doktoru Kamar’a 11 yıl önce eşi ve bebeğiyle çektirdiği fotoğrafı gösterdi.
 ??  ?? Bebeği için gün sayan Özelli, “Eşim de, oğlum da, ben de çok mutluyuz” dedi.
Bebeği için gün sayan Özelli, “Eşim de, oğlum da, ben de çok mutluyuz” dedi.
 ??  ?? Didem SEYMEN BALCI
Didem SEYMEN BALCI
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye